Bospor uspěl u nováčka, má druhou výhru

Druhou výhru v sezóně vyválčil Bospor na hřišti nováčka v Jeseníku. Na rychlý úvodní gól stačili domácí ještě odpovědět, ale tři body bohumínským barvám zajistil dvěma trefami František Hanus. Svěřenci trenéra Martina Špičky tak naplno zvládli první ze dvou výjezdů v řadě a drží se dál v horní polovině tabulky divize F.

Hostům scházely opory Petr Bloksch nebo Jakub Padých, naopak do sestavy se po jednozápasovém výpadku vrátil Adam Karčmář. A byl to právě defenzivní záložník Bosporu, který v 8. minutě dorazil do sítě ránu nové polské posily Pawla Zdunka – 0:1! Hned vzápětí musel nuceně střídat Ondřej Kubík, ale to dál nic neměnilo na převazu bohumínského celku, který působil fotbalovějším dojmem.

Jenže ve 20. minutě favorit nedotáhl do zdárného konce slibnou akci, přišel rychlý protiútok a domácí Kysela srovnal skóre – 1:1. Bospor přesto nevypadl z role a do poločasu se také vrátil do vedení. Na přetažený centr z levé strany si k zadní tyči naběhl František Hanus a levačkou poslal Bohumíňáky znovu do zaslouženého vedení – 1:2!

Zápas se hrál v podstatě bez vyložených šancí, ale tu největší si Jeseník vytvořil na začátku druhé půle. Po standardní situaci naštěstí hostům pomohla po závaru tyč. Definitivně Bospor uklidnil znovu střelecky disponovaný Hanus, který si po signálu z rohu vyměnil míč s Oumarem Tourém a parádně levačkou zavěsil. V závěru už jen Jakub Kodeš vychytal jednu hlavičku domácích.

„Odehráli jsme asi nejlepší první poločas podzimu, soupeře jsme přehrávali, vypracovali si slibné možnosti a škoda jen inkasovaného nešťastného gólu. Po pauze jsme se štěstím přežili sérii standardek, kdy Jeseník nastřelil i tyč, a naštěstí reagovali také po signálu z rohu. V závěru nás domácí přitlačili nákopy, ale naštěstí jsme to přežili a máme cenné tři body z horké půdy,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Jeseník – FK Bospor Bohumín 1:3 (1:2), branky: 20. Kysela – 34. a 56. Hanus, 8. Karčmář. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík (9. Noga), Václavíček, Jan Kodeš – Marič (70. Malysz), Blejchař, Karčmář, Sporysz – Hanus (70. Ferenc), Zdunek, Touré.

Comments are closed.