Remíza. Převaha byla, efektivita scházela

Druhý domácí zápas sezóny přinesl optickou převahu Bosporu, Bohumíňáci měli i více šancí, ovšem efektivita scházela, a tak si Vítkovice odvezly první letošní divizní bod. Jako první se krásně nůžkami trefil hostující Denis Nieslanik, jedenáct minut před koncem srovnal Jakub Padých. Bospor teď čekají dva dlouhé výjezdy, tým trenéra Martina Špičky se představí v Jeseníku a Krnově.

Dlouho byl duel vyrovnaný, ofenzivní snažení odšpuntovala až rána uzdraveného Martina Sporysze, která skončila těsně vedle. Vzápětí se František Hanus s Petrem Blokschem řítili na jediného obránce soupeře, ale přihrávku přečetl brankář Mrozek. Vzápětí Oumar Touré vyslal do sóla Bloksche, který se dostal do zakončení, se záchranným skluzem přispěchal bohužel jeden z vítkovických stoperů.

Ve 24. minutě krásně zpracoval nákop vysoký africký útočník hostů Ndior, zakončení ale nasměroval nad břevno. Jenže o deset minut později už se skóre změnilo – centr ve vápně si nadhodil Nieslanik a nádhernými nůžkami trefil šibenici – 0:1. Před půlí gólovou dělovku Hanuse hlavou zastavil obránce Agbo, po rohovém kopu z nadějné pozice hlavičkoval mimo Jakub Blejchař.

Ve druhé půli převaha Bosporu sílila, jenže příležitostí nebylo moc. Hned po obrátce se tlačil do šance Ndior, ovšem nezakončil, na opačné straně se po velkém závěru procpal do zakončení v malém vápně Aleš Mooc, hradbu těl před sebou nepropálil. Až v 79. minutě z těžké pozice odcentroval Jan Kodeš a nenápadná hlavička střídajícího rekonvalescenta Jakuba Padýcha zapadla na zadní tyč – 1:1!

„Moc jsme chtěli vyhrát, ale po takovém průběhu musíme vzít i bod. Nedotáhli jsme spoustu zajímavých akcí, ze kterých jsme měli vytěžit víc branek než jednu, ale nepovedlo se. Musíme na tom zapracovat a pro příští zápasy to zlepšit,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – MFK Vítkovice 1:1 (0:1), branky: 79. Padých – 34. Nieslanik. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Blejchař (73. Ferenc) – Marič, Bloksch, Hanus, Touré, Sporysz – Mooc (65. Padých).

Comments are closed.