Jubilant Martin Špička vedl Bospor po sté

Nedělní domácí střetnutí s Hlubinou mělo malou, překvapivou, slavnostní předehru. Speciální dres a pamětní plaketu za 100 odkoučovaných divizních duelů na lavičce Bosporu si z rukou předsedy klubu Lukáše Fluxy převzal trenér Martin Špička. Bohužel na jubilejní zápas asi moc rád vzpomínat nebude, protože jeho svěřenci prohráli s nováčkem soutěže vysoko 1:4.

Byla středa 16. května 2018 a fotbalisté Bosporu dohrávali zápas 16. kola divize E na hřišti TJ Sokol Ústí. Na Přerovsko už vyrazili s novým koučem, když rezignujícího Marka Poštulka nahradil do té doby bohumínské veřejnosti prakticky neznámý Karviňák Martin Špička.

Rok se s rokem sešel a právě v neděli vedl třiačtyřicetiletý trenér Bohumíňáky v divizi po sté. Téhle mety by dosáhl samozřejmě dříve, ale v sezónách 2019/20 a 2020/21 do sportovních klání negativně zasáhla pandemie koronaviru, a tak se ročníky tehdy nedohrály.

Během úctyhodné porce utkání zaznamenal Martin Špička bilanci 55 vítězství, 16 remíz a 29 porážek při skóre 211:157. Přestože první duel v Ústí tehdy prohrál 2:3, a na hřišti u toho asistovaly i současné opory Roman Košťál, Milan Halaška, František Hanus a Jakub Padých, tak už s Bosporem nasbíral 181 bodů.

„Martina jsem znal dlouho předtím, než k nám přišel, a tušil jsem, že by nám do toho našeho bohumínského konceptu mohl zapadnout. Jsem rád, že to byla správná volba! Neměnil bych, a doufám, že ani Martin. Děkuji našemu kouči za odvedenou práci a přeji mu minimálně další sto zápasů na lavičce Bosporu,“ řekl předseda klubu Lukáš Fluxa.

Martin Špička (vpravo) s Lukášem Fluxou.   Foto: Ondřej Jan Volný

Comments are closed.