Povedená standardka vlila znovu krev do žil

Výchozí pozice nebyla příjemná. Bospor po dvou jarních porážkách zavítal v okresním derby divize F na pořádně horkou půdu MFK Havířov, který byl navíc pozitivně naladěn dvěma výhrami v řadě. Ale znovu se ukázalo, jak je soutěž vyrovnaná. Bohumíňáci udeřili po standardce a trefa Milana Halašky jim tak znovu vlila krev do žil. Pád tabulkou se povedlo zastavit.

Trenér Martin Špička sáhl razantně do sestavy. V zahajovací jedenáctce se objevili nejen uzdravení Martin Sporysz a Ondřej Strojek, ale znovu dostal od úvodu šanci i Kamil Hutyra. Naopak jenom mezi náhradníky odpočíval zkušený František Hanus. K zápasu už pak s týmem necestoval ani Jan Ferenc, který bude na jaře pokračovat ve Vratimově, kde by měl dostat více prostoru na hřišti.

Dlouho byl zápas vyrovnaný, na hrbolatém terénu se bojovalo o střed hřiště. Žádný z týmů nezískal znatelnější převahu. Ve 22. minutě ale museli domácí pouze v deseti mužích bez ošetřovaného hráče čelit standardce Bosporu a stalo se jim to osudným. Jan Klejnot totiž rohový kop rozehrál na Martina Sporysze, jeho centr hlavou vrátil před bránu Jan Kodeš a Milan Halaška se nemýlil – 0:1!

Havířov měl pak možná opticky více ze hry, ale dobře pracující obrana Bosporu si se všemi akcemi i standardními situacemi poradila, čímž dala zapomenout na sedm inkasovaných branek v minulých dvou duelech. „První půli jsme odehráli asi tak, jak jsme si představovali, škoda, že jsme nedotáhli do konce některé slibně rozjeté brejkové situace,“ říkal asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka. Na mysli měl zejména akci Hutyry, kdy chyběly jenom decimetry, aby vyslal do sóla Klejnota.

Jenže po obrátce Indiáni ještě přidali na tempu a Bospor se dlouhé minuty jenom bránil. „Byli jsme moc pasivní, nepodřeli balón a soupeř dominoval. Přežili jsme nějaké závary v šestnáctce a bod pak už doslova ukopali,“ konstatoval Patrik Poštulka. Asi největší šance se domácím naskytla v 84. minutě po sérii hlaviček, kterou zakončil nepřesnou střelou na vzdálenější tyč havířovský Míra. V nastavení pak ještě domácí Wojnar viděl červenou kartu po dvojím žlutém napomínání.

„Bylo to hodně bojovné utkání na těžkém terénu, což nám v situaci, ve které jsme se nacházeli, asi docela nahrávalo. Myslím si, že přesně takové vítězství mužstvo potřebovalo, a že se konečně zvedneme nejen výsledkově, ale také herně,“ dodal asistent trenéra. Bospor o tom bude své fanoušky moci přesvědčit v nedělním duelu s Bruntálem.

MFK Havířov – FK Bospor Bohumín 0:1 (0:1), branka: 22. Halaška., ČK: 90. Wojnar (H.). Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Sporysz, Václavíček, Jan Kodeš – Klejnot (81. Hanus), Neumann, Palej, Strojek, Halaška (65. Stošek) – Bloksch (90. Príbela), Hutyra (81. Kubík).

Comments are closed.