Generálka nic moc. Karviná B nad síly Bosporu

Poslední přípravné utkání před startem jarního pokračování divize F se mužům Bosporu moc nepovedlo. Na umělé trávě stadionu Kovony prohráli s domácím karvinským béčkem 1:3 a po celé utkání hosté tahali za kratší konec pomyslného provazu. Věřme, že na start pokračování čtvrté ligy budou svěřenci trenéra Martina Špičky v neděli 19. března od 15 h v Polance naladěni lépe.

Původně se mělo hrát v sobotu na hlavním hřišti v Bohumíně, ale kvůli klimatickým podmínkám se zápas stěhoval na páteční termín a ještě k tomu na neoblíbenou umělou trávu. Scházeli zranění Jakub Padých a Roman Košťál, k dispozici nebyl ani Milan Halaška a pracovní povinnosti si plnil gólman Jakub Kodeš. Řada hráčů spěchala do Karviné přímo z práce a v porovnání s domácím mladíky, kteří dopoledne mohli spokojeně odpočívat, to bylo dost znát.

Než se Bospor dostal do tempa, prohrával o dvě branky. Domácí se prosadili trochu lacino po ráně z trestného kopu a ve 22. minutě i technickou ranou z 20 metrů. Pak už hosté mírně srovnávali hru, jedinou šanci však hlavou zahodil Jan Kodeš. Ve druhé půli byli dál domácí přece jen nebezpečnější, z Bohumíňáků byl blízko snížení Ondřej Kubík, jenž po trestném kopu Jana Ference hlavou otřel míč o tyč. Domácí náskok navýšili poté z penalty, po jejich chybě v rozehrávce pak korigoval Ferenc.

„Zápas se nám nepovedl, trénovali jsme už na přírodní trávě a umělka nám moc nechutnala. Máme některé hráče zkušené, pro ně zápasy v rychlejším sledu už nejsou, takže nám chyběly chuť a zápal. Vypadali jsme unaveněji, což je logické, protože většina kluků byla před tím v práci. Do duelu s Polankou musíme vstoupit s větším odhodláním,“ tušil trenér Martin Špička.

MFK Karviná B – FK Bospor Bohumín 3:1 (2:0), branka Bosporu: 86. Ferenc. Sestava Bosporu: Chvěja (46. Hanusek) – Kubík, Václavíček, Kodeš – Sporysz, Palej, Stošek (68. Ferenc), Klejnot – Hanus (46. Príbela), Hutyra (68. Noga), Bloksch.

Comments are closed.