Bospor byl v Karviné blízko velké senzace!

Parádní výsledek uhráli muži Bosporu na trávníku Městského stadionu v Karviné, kde po úžasném, kolektivním a soudržném výkonu domácímu druholigovému celku v jeho generálce před jarní startem soutěže podlehli jen 1:2. A to dokonce díky trefě Petra Bloksche svěřenci kouče Martina Špičky vedli, nakonec ale ubránili velmi zajímavý výsledek.

Hosty možná ještě strašila vzpomínka na předloňský debakl na hřišti druholigové Opavy (0:9), a tak v chladném počasí nastoupili do duelu s enormní pokorou. Kvůli zdravotním potížím chyběl ostřílený tvůrce hry František Hanus, rodinné záležitosti znemožnily start také zkušenému Milanu Halaškovi. Přesto Bohumíňáci začali s vervou a první výpad musel řešit domácí gólman Neuman.

V 7. minutě to ale už vyšlo! Martin Sporysz šikovně udělal místo na pravé straně Ondřeji Strojkovi, po jeho vysunutí Kamil Hutyra po zasekávačce tvrdě střílel z úhlu, brankář Neuman míč neudržel a Petr Bloksch otevřel skóre – 0:1! Domácí byli zaskočeni, odpovědí nadlouho byla jen rána Mikuše, která se otřela o břevno branky Daniela Chvěji. Neujal se pak ani trestný kop Budínského.

Až ve 34. minutě Karvinští srovnali. Po parádní akci na jeden dotek chytře přeloboval brankáře Bosporu z hranice vápna Boateng – 1:1. Hned vzápětí se Bohumíňáci pustili do rychlého výpadu, ale po zbytečné ztrátě míče u vápna soupeře přišel bleskový protiútok a na jeho konci byla umístěná střela Adelekeho, na kterou Chvěja nedosáhl – 2:1.

Časem tlak domácích sílil, ale Žákovu ránu do středu si pohlídal střídající gólman Jakub Kodeš, v 83. minutě po pokusu Mikuše ho na brankové čáře zastoupil Ondřej Václavíček. Karvinští drželi míč, kombinovali, ale nic moc na pozorně bránící hosty nevymysleli. Bohumíňáci z přemíry snahy udržet dobré skóre vyrobili i dva ostřejší zákroky, ale snad budou hráči soupeře v pořádku… V samém závěru se pak řítil sám na bránu Mikuš, na gólmana Bosporu naštěstí nevyzrál.

„Věděli jsme, že budeme hrát hodně bez míče, ale připravili jsme se na to. Kluci vzorně plnili dohodnuté pokyny, včas soupeře dostupovali a moc jsme toho Karviné nepovolili. Z pohledu defenzivy byl výkon velmi dobrý, teď se budeme v tréninku hodně věnovat i té útočné fázi, ke které jsme se pochopitelně tentokrát moc nedostali,“ řekl asistent trenér Bosporu Patrik Poštulka.

„Pomohl nám rychlý gól, který asi soupeře zaskočil, a dlouho jsme vedení i drželi. Pak jsme se bohužel nevyhnuli chvilkovému výpadku, kdy Karviná otočila skóre. Ve druhé půli jsme byli pod tlakem, přišel tam i druhý útlum, ale kolektivně jsme to zvládli a fyzicky neodpadli, i když jsme toho měli docela dost. Určitě je to povzbuzení do další přípravy,“ uvedl autor gólu Petr Bloksch.

Další přípravný zápas čeká muže Bosporu ve středu s účastníkem krajského přeboru Vratimovem, hrát se bude na umělé trávě ve Vratimově nebo Horní Suché. O čase a místě zápasu budeme naše fanoušky informovat na facebookovém profilu.

MFK Karviná – FK Bospor Bohumín 2:1 (2:1), branky: 34. Boateng, 35. Adeleke – 7. Bloksch. Sestava Karviné: Neuman – Soukeník, Krčík, Teplan, Žídek (38. Rezek) – Budínský (46. Boháč), Žák (66. Motyčka) – Mikuš, Boateng (66. Vrba), Antovski (66. Bielan) – Adeleke. Sestava Bosporu: Chvěja (46. Jakub Kodeš) – Kubík (46. Stošek), Václavíček, Košťál, Jan Kodeš (78. Kubík) – Sporysz, Strojek (78. Noga), Palej, Bloksch – Príbela (46. Padých), Hutyra (78. Ferenc).

Foto: MFK Karviná

Comments are closed.