Bospor začíná sezónu v sobotu pohárem

Minulou sezónu doma s Havířovem končili, teď ji znovu se stejným soupeřem začínají. Muži Bosporu netradičně v sobotu od 17 hodin přivítají ve svém areálu za parkem Indiány a v sázce bude postup do hlavní soutěže MOL Cupu. Po domácím poháru pak o týden později vstoupí také do divize, kdy budou v už obvyklém termínu v neděli 7. srpna odpoledne hostit Polanku.

V červnu obratem skóre v závěru okresního derby porazili Bohumíňáci svého havířovského soka 2:1. „Stejný výsledek bychom určitě brali i teď. Domácí pohár rozhodně nestavíme na vedlejší kolej, je pro nás šancí zajistit si další kvalitní zápasy navíc. Když má divize jen čtrnáct účastníků, tak sezóna je poměrně krátká, proto každé utkání k dobru je plus,“ uvedl trenér Martin Špička.

Zatímco Bospor v nepříliš povedené generálce remizoval 2:2 s Orlovou, Havířovští poslední duel ani nesehráli. Dohodnutý soupeř z Českého Těšína na poslední chvíli zápas zrušil kvůli nedostatku hráčů. V přípravě Indiáni prohráli s Bielsko-Bielou B 0:5, s Viktorií Přerov 1:2 a porazili 4:3 další polský klub Jasienica. „Asi víme, co od soupeře čekat, osa havířovského týmu je delší čas pohromadě. Z týmu nikdo důležitý neodešel a nově jsou v kádru dva tři noví mladíci,“ řekl kouč Bosporu.

Bohumínský celek určitě představí divákům dvě nové tváře. Pro Jana Klejnota to bude pikantní duel, protože právě v dresu Indiánů zažil parádní sezóny v divizi. Vyřídit se stihly i formality kolem příchodu Lukáše Príbely. K dispozici zřejmě nebude Milan Halaška, který z generálky odstoupil kvůli problému se svalem, později se do přípravy zapojil i kapitán Roman Košťál. „Na ostrý zápase se těšíme. Věřím, že jsme na sezonu nachystáni dobře,“ poznamenal Martin Špička.

Zápas začíná v sobotu 30. července ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička v 17 hodin. Hlavním arbitrem bude Michal Grečmal z Přerova, v ceně padesátikorunového vstupného je tradičně i slosovatelný bulletin. Fanoušci si na tribuně poprvé budou moci vyzkoušet i pohyb po schodech s pomocí nových madel, které město instalovalo pro větší bezpečnost fanoušků.

Comments are closed.