Postup! Demolice přišla až v oslabení

Bospor první zápas nové sezóny zvládl skvěle a postoupil do 1. kola MOL Cupu! V předkole porazili Bohumíňáci v okresním derby divizního soka z Havířova 5:2. Hosté přitom dvakrát vedli a skoro celý poločas hráli v přesile, ale favorit i za takto nepříznivé situace dokázal čtyřmi parádními trefami otočit výsledek. V dalším kole se Bospor představí na hřišti třetiligového Hlučína ve středu 17. srpna.

Domácí bez zraněných Milana Halašky a Romana Košťála nezačali dobře. Wojnar hlavou ještě minul, ale ve 12. minutě si naběhl za obranu Míra a otevřel skóre – 0:1. Otřesený Bospor se chvíli hledal, do zápasu se vrátil loni druhý tým divize F až po standardní situace. Odražený míč napálil z 18 metrů bez přípravy Martin Sporysz a jeho bomba skončila v šibenici – 1:1!

Do koncovky se pak tlačil Jan Stošek, ale jeho pokusu chyběla razance, před přestávkou skončila nad i hlavička Ondřeje Strojka, přesto neblíže ke gólu byl ve 41. minutě hostující Mensah, kterého famózně vychytal Jakub Kodeš. Gólová dorážka Havířovských už byla naštěstí ofsajdová.

Hned po přestávce to vypadalo na katastrofu. Ve 48. minutě se vydal daleko z branky Jakub Kodeš, místo míče ovšem skluzem zasáhl protihráče, a musel předčasně pod sprchy. Jeho náhradník Daniel Chvěja si nejprve poradil s trestným kopem Wojnara, ale po následném rohu se zblízka po závaru prosadil Mensah – 1:2. Vzápětí hostující Heller pálil z úhlu mimo a těsně minul po rohu i Kisza.

Když to vypadalo, že Havířov míří za postupem, přišel pro Indiány šok. Ve vápně se otočil Petr Bloksch a trefil se nádherně po břevno – 2:2! Bohumíňáci sáhli ke střídání a nové síly jim přišly vhod. Rychlík Lukáš Príbela utekl v 64. minutě všem, navíc se trefil parádně křížnou ranou – 3:2! Pak v další šanci zachránil Bospor odkopem míče z brankové čáry Ondřej Václavíček, Mensah minul zdálky.

Nejkrásnější akce zápasu si ovšem domácí schovali na závěr. V 81. minutě pláchl po straně znovu nepolapitelný Príbela a jeho nádhernou asistenci zužitkoval Jan Klejnot – 4:2! Hra Indiánů se doslova rozsypala. Dvě minuty před koncem znovu zmizel obraně Príbela, Klejnot po jeho pasu už mohl střílet, ale balón ještě předložil před prázdnou branku Blokschovi – 5:2!

„První poločas z naší strany optimální nebyl, těžko jsme se probíjeli do šancí, navíc Havířov byl nebezpečný z brejků. Naštěstí jsme vyrovnali parádní ranou do šibenice. Chtěli jsme se nachystat na druhou půli, ale plány zkomplikovala červená karta a následný gól, to byl takový dvojí trest. Mužstvo se ale semklo, konečně se dostavily patřičné emoce, které zprvu scházely, a po krásných gólech jsme zápas otočili,“ uvedl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – MFK Havířov 5:2 (1:1), branky: 59. a 88. Bloksch, 21. Sporysz, 64. Príbela, 81. Klejnot – 12. Míra, 51. Mensah. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík (46. Jan Kodeš), Václavíček, Stošek – Klejnot, Palej, Hanus (49. Chvěja), Strojek (61. Ferenc), Sporysz (61. Malysz) – Bloksch, Padých (61. Príbela).

Comments are closed.