Bospor naděloval nejen v kategorii mužů

Drtivé vítězství mužů Bosporu nad Dětmarovicemi v poměru 9:1 nebylo jediný výrazným gólovým počinem bohumínského fotbalu o víkendu. Pěknou kanonádu si doma užili také dorostenci, kteří po výsledku 8:4 zaznamenali cennou výhru nad Světlou Horou, a činila se i žákovská družstva, jež si přivezla vysoká vítězství z Českého Těšína.

Duel dorostenců, to byla za parkem pořádná divočina. Hosté z Jeseníků šli do vedení, ale Bospor otočil rychle skóre, na což znovu Světlohorší reagovali srovnáním. Pak ale branky Petra Kocha, Jana Hanuska, Filipa Vančíka a Petra Cieslara domácím zajistily klíčový náskok. Soupeř ještě kontroval dvěma trefami, aby Bohumíňáci v závěru potvrdili stejnou odpovědí svou výhru.

„Vysoké vítězství se nerodilo lehce, protože jsme hned v první minutě inkasovali. Po divokém poločasu, který jsme vyhráli 4:2, jsme měli takřka hru pod kontrolou a konečně jsme proměňovali šance. Snažíme se hrát kombinačně, dostáváme se do spousty možností a hra má hlavu a patu. Bohužel doplácíme na zahazování tutovek a také dostáváme zbytečné góly po našich chybách,“ konstatoval jinak spokojený trenér dorostu Bosporu (na snímku) Dušan Socha.

Celkově je tým devátý mezi čtrnácti účastníky krajské skupiny, družstva z dolních pater jsou už notně bodově vzdálena. „V žádném zápase jsme herně nepropadli. Hrajeme v soutěži často proti starším klukům, takže někdy rozdíl ve hře znát je. Každopádně jsem se sezónou spokojený, především jaro nám vychází podle našich představ. Ještě víc mě ovšem těší, že jsme vytvořili skvělou partu, která poctivě trénuje a přitom se baví fotbalem,“ dodal kouč Dušan Socha.

Pořádně střelecky aktivní byli i žáci Bosporu. Starší vyhráli v Českém Těšíně 6:0, hattrickem se blýskl Jakub Fichna, a úspěšný výsledek pak týmu stále zaručuje druhou příčku v krajské skupině s těsnou ztrátou na Kozlovice. Mladší žáci pak v Novém Jičíně vyhráli 5:1, třígólový zápas zaznamenal Daniel Grobelný, družstvo je nadále na třetí pozici ve své soutěži.

A když už přinášíme pohled do výsledků mládeže, pak v kategorii mladších přípravek určitě stojí za zmínku vítězství týmu Bosporu v rámci zápasů 21. týdne nad Baníkem Albrechtice 24:12, kdy se o jedenáct gólů postaral malý kanonýr Áron Skupień.

Comments are closed.