Dorost dvakrát doma. Zlepší náladu kouče?

Hned dva zápasy hraje v tomto týdnu na domácím trávníku dorost FK Bospor. Chuť si ale bude chtít v duelech s Ostravou-Jih a Dolním Benešovem spravit hlavně kouč družstva Dušan Socha, který by na uplynulý fotbalový asi nejraději rychle zapomněl. Někdejší hráč Bosporu, současný trenér dorostu a i opora Slovanu Záblatí se zapojila se do tří zápasů jako hráč, trenér i divák, leč bez valných úspěchů.

Smolný víkend pro něj začal v sobotu odpoledne. Se záblatským Slovanem se Dušan Socha, vracející se na trávník po zranění, vydal do Krásného Pole k duelu 1.B třídy, ve kterém však hosté utrpěli těžký debakl 0:6. „Bohužel se nám sype sestava, zranění postihla hlavně naše opory. Domácí naznačili, že se ženou za postupem,“ uvedl Dušan Socha, který zahájil zápas na lavičce, jenže v půli musel do hry a postavil se pak i k exekuci penalty. Bohužel branka mu byla nízká, takže korekce skóre se nekonala.

V neděli dopoledne někdejší hráč mládežnické líhně Baníku Ostrava vyrazil už jako kouč do Řepiště, aby se pokusil bohumínský dorost dovést k výhře na trávníku posledního týmu tabulky. Nepovedlo se, gól v zápase nepadl. „Byla to škoda, mohli jsme to zvládnout. Teď to můžeme napravit, v týdnu nás čekají dva náročné souboje,“ řekl. V tabulce desátý dorost Bosporu přivítá týmy z vyšších pater – ve středu od 17:30 h hostí třetí FC Ostrava-Jih, v sobotu od 10 h pak šestý Dolní Benešov.

Po dvou duelech bez vstřeleného gólu „svých“ týmů chtěl Dušan Socha neděli zakončit v Bílovci, kam jelo A mužstvo Bosporu. Jenže přes územní převahu ani tady bohumínský celek branku nevystřelil a domů se vracel s bezbrankovou plichtou. „Říkal jsem si, že si výhrou spravím náladu. Nepovedlo se, ale snad je to za námi a příští týden budeme sbírat body na všech frontách,“ doufal vždy pozitivně naladěný kouč dorostu Bosporu. Snad všichni fanoušci bohumínského fotbalu si přejí totéž…

Comments are closed.