V Bílovci se čerti ženili, gól nakonec nepadl

Přestože se duben pomalu chýlí ke konci, počasí má zatím k signalizování příchodu teplých měsíců daleko. Také duel na hřišti třetího týmu tabulky v Bílovci se odehrál v klimatu, který spíš připomínal lezavý podzim. Chlad, opakované bouřky či chvíli i krupobití hráčům boj o body moc nezpříjemnily, Bospor však nakonec dosáhl na bezbrankovou plichtu, už druhou na jaře.

Deset minut v úvodu patřilo rozhodně domácím. Z jejich územní převahy rezultovala první šance Limanovského, který dostal balón do druhé vlny, ale přízemní ranou minul. Hosté mohli odpovědět kombinací Jakubů Padýcha s Malým, jenž ovšem střílel nad. Ve 12. minutě po centru a sérii tečí se míč přikutálel na malé vápno k domácímu Střelcovi, naštěstí však i jemu byla branka nízká.

Pak převzal inciativu Bospor, zcela opanoval střed hřiště a jediné, co hostům scházelo, byla lepší předfinální či koncová fáze. Ve 37. minutě Jan Kodeš nedoskočil na centr Františka Hanuse, jinak by to určitě byl gól, pak to zdálky zkoušel tvrdě, leč nepřesně Malý, který pak zakončil první poločas dělovkou ze strany, brankář Vyklický bohužel vytěsnil míč na roh.

Také po přestávce se hrálo dlouho podle bohumínských not, přitom hostům scházeli Milan Halaška i zranění Roman Košťál a Michal Kvapil. Na hrotu se statečně pral Padých, který schytal spoustu ran, ovšem zatím ještě na střelecké procitnutí a svou obvyklou lehkost musí počkat. Jedinou zajímavou možností hostů byla tak rána Malého za 69. minuty, kterou domácí obránci stačili srazit na roh.

Bílovci pomohlo střídání, naopak zkušeným borcům rapidně Bosporu ubývaly síly. Poslední čtvrthodina patřila soupeři a nechybělo moc, aby dotáhl duel k výhře. V 79. minutě z trestného kopu z ideální pozice našel jen náruč gólmana Jakuba Kodeše střídající Dostál. Vzápětí tvrdě pálil další novic na trávníku Pěla a gólman Bohumína předvedl zákrok dne. Hostitelé pak v 89. minutě nedotáhli slibné přečíslení dvou proti jednomu, Pělovu tečovanou ránu přizvedl nad břevno bohumínský brankář.

„Remízový zápas se silným soupeřem. Trochu to mrzí, protože jsme měli jasnou územní převahu, ale bohužel zatím nejsme dostatečně důrazní a nebezpeční ve vápně. Na každý gól, a v podstatě i šanci se nadřeme. Je to škoda, mohli jsme z náporu vytěžit víc. V konci nám ubývaly síly, domácí toho ještě málem využili, ale dělba bodů je asi spravedlivá,“ řekl trenér Bosporu Martin Špička.

FC Bílovec – FK Bospor Bohumín 0:0. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Sporysz, Strojek, Palej (87. Ferenc), Hanus, Malysz (61. Stošek) – Malý (76. Bloksch), Padých.

Comments are closed.