Bospor hostí ve šlágru béčko Karviné

Velká předsezónní očekávání na obou stranách se zatím nepodařilo naplnit. Fotbalisté bohumínského Bosporu, kteří měli v plánu pohybovat v horních patrech divizní tabulky a zatím jsou desátí, přivítají v neděli v 15:30 hodin na stadionu za parkem MFK Karviná B. Rezerva ligového mužstva byla přitom soupeři pasována na největšího favorita čtvrté ligy, v aktuální tabulce je ovšem až sedmá.

Nedělní soupeři mají v tomto ročníku dost společného. Nevyrovnané výkony a výsledky, hledání té optimální sestavy, do které promlouvají časté hráčské výpadky. „Zatím mi ale pořád chybí na hřišti i víc entuziasmu a srdce. Pokud to do hry dokážeme dostat, budeme úspěšní, platí to hlavně pro útočnou fázi naší hry,“ svěřil se trenér bohumínského Bosporu Martin Špička.

Před čtrnácti dny doma prohrál jeho tým vysoko 0:3 s nováčkem z Bílovce, ovšem před týdnem zase Bohumíňáci vyválčili cenný bod v Polance, která do té doby neztratila ani bod a dokonce nedostala gól. „Byl to typický remízový zápas, na který jsme sice dosáhli až gólem z penalty v samém závěru, ale kluci odvedli poctivý výkon,“ potvrdil trenér Bosporu. Trápilo jej však, že kromě zraněného kapitána Romana Košťála zřejmě kvůli zdravotním potížím přišel také o Ondřeje Strojka a Milana Halašku.

Problémy se sestavou zatím má i karvinské béčko. Několik stálých opor klub poslal těsně před sezónou na hostování do vyšších soutěží, a protože v neděli hraje také ligové áčko, nebude moci MFK znovu zřejmě moci spoléhat na posílení. Karvinská rezerva zatím vyhrála všechny tři domácí zápasy v soutěži, jenže venku nezískala ani bod. Duel bude rozhodovat sudí Lubomír Habermann z Rudy nad Moravou.

Comments are closed.