Bospor znovu doma uvítá tradičního rivala

Zápasy s Heřmanicemi jsou pro bohumínské fotbalisty historicky nesmírně prestižní. V sezóně 2016/17 spolu oba celky tvrdě bojovaly o postup do divize a teď už se několik sezón potkávají ve čtvrté nejvyšší soutěži. Další duel odehrají v neděli 22. srpna od 16:30 hodin na hřišti Bosporu.

Bohumíňáci se tak ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička za parkem představí už podruhé během jednoho týdne. Minulou neděli si totiž v atraktivním souboji poradili s béčkem Opavy 1:0. „Byl to ohromně důležitý triumf. Tím jsme alespoň trochu odčinili pohárový výprask z Opavy, kde jsme s tamním druholigovým áčkem dostali devět gólů, navíc jsme se zklidnili i poté, co jsme předtím nebodovali ani v divizní premiéře v Rýmařově,“ uznal trenér Bosporu Martin Špička.

Jeho tým je tak v tabulce osmý se zcela vyrovnanou bilancí. Doma by to bohumínské mužstvo rádo zlomilo k pozitivnímu skóre a bilanci. „Snadné to však nebude, protože Heřmanice hrají vždy velmi nepříjemný fotbal. Všechno se točí kolem střelce Kamila Půdy, na kterého si zase musíme dávat pozor. Pokud bychom nevyhráli, tak bychom negovali tvrdě vydřenou výhru nad Opavou,“ dodal.

Heřmanice si rozhodně vstup do sezóny představovaly lépe. Celek ze Slezské prohrál na úvod 2:3 v Bruntále a před týdnem i doma s Rýmařovem 1:4. Zápas bude řídit Jan Krupa z Bystřice nad Olší, výkop je v neděli v 16:30 h. Vedení klubu upozorňuje, že bude z organizačních důvodů otevřen jen vstup z Janáčkovy ulice od Domu dětí a mládeže Fontána.

Comments are closed.