Heřmanický beton slavil remízový úspěch

I takové zápasy se prostě někdy hrají. Bospor v druhém po sobě jdoucím domácím zápase divize F dlouho dobýval obrannou hradbu soupeře z Heřmanic, ale zahazoval šance, a tak po brejku udeřili hosté. Z drtivého tlaku už Bohumíňáci vytěžili pouze vyrovnaní Ondřeje Václavíčka, přesto jim kromě špatné koncovky těžko šlo něco vyčítat.

Domácí od úvodu přikovali soupeře k jeho šestnáctce. Tečovaná rána Ondřeje Strojka skončila jenom v náručí urostlého brankáře Andrejka, stejný hráč pak připravil loženku Milanu Halaškovi, který v 19. minutě v dobré pozici minul. Pořádnou kliku měli hosté o dvě minuty později, kdy už překonaného gólmana dvakrát zastoupili obránci při střelách Lukáše Ptáčka a Halašky. Po centru Strojka se potom neujala ani hlavička Petra Bloksche.

Hosté byli dlouho nevýrazní, ale když už se vydali na zteč bohumínské branky, stálo to za to. Ve 31. minutě hlavička Šimáčka skončila na břevně a před dorážejícím Kopečným stihl z brankové čáry míč odklidit do bezpečí Václavíček. Vzápětí se řítil do šance znovu Halaška, ale v pádu nepřehodil Andrejka. A pak už přišel šok: po nenápadné akci střílel z úhlu Opata, Roman Košťál vykopl míč z malého vápna a stejně se mu to povedlo i po dorážce Schwarze, ale opakovaný pokus Ghaňana Opaty už skončil v síti – 0:1.

Bohumíňáci po obrátce stupňovali tlak, jenže kromě spousty rohových kopů žádné velké nebezpečí hostům nehrozilo. Andrejko si poradil s ránou Michala Kvapila, míč po průniku Bloksche srazila heřmanická obrana do boční sítě, Vojtěch Malysz hlavičkoval pár decimetrů vedle. Až v 70. minutě našel Ptáček centrem z trestného kopu na vzdálenější tyči hlavu Václavíčka, který parádně srovnal – 1:1!

Vzápětí mohl otočit skóre Kvapil, jenže chyběl kousek, aby z úhlu přehodil tvrdou ranou padajícího Andrejka. Pak už bylo znát, že Bosporu scházely psychické i fyzické síly. Naopak v 80. minutě chtěl zmrazit 400 fanoušků v hledišti Opata, jeho tečovaný pokus si naštěstí pohlídal Jakub Kodeš. Osm minut před koncem se málem také na domácí usmálo štěstí, jenže sražený centr Jana Ference nakonec zastavila jenom tyč.

„Chtěli jsme, moc jsme chtěli, ale s koncovkou jsme byli tentokrát na štíru. Šance přicházely, jenže efektivita byla mizerná. Soupeř postavil hluboký blok, bohužel bylo jasné, že z nějakých výpadů bude hrozit. Bohužel jsme dostali gól a naše snaha stačila jen na srovnání. Je to škoda, nebyl to náš den,“ konstatoval zklamaně trenér Bosporu Martin Špička.

FK Bospor Bohumín – FC Heřmanice Slezská 1:1 (0:1), branky: 70. Václavíček – 41. Opata. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Sporysz, Václavíček, Košťál, Stošek – Strojek (56. Malysz), Palej – Bloksch (80. Ferenc), Hanus, Ptáček – Halaška (56. Kvapil).

Comments are closed.