Bospor hraje v Heřmanicích už v pátek!

Hodně netradiční páteční termín si pro úvodní dvě divizní kola zvolili v Heřmanicích. V duelu 3 kola skupiny F se na půdě ostravského celku představí muži Bosporu už tento pátek 21. srpna od 17 hodin a bude to souboj zatím dvakrát stoprocentně úspěšných hostů a místního celku, který ještě naopak v této sezóně nebodoval.

„Nic to však neznamená. Oba soupeři se velice dobře znají, v podstatě je to skoro derby. Tam se rozdíly smazávají,“ uvedl trenér Bosporu Martin Špička. Rozhodně ví, jak by jeho tým mohl uspět, ale nebude to nic snadného: „Domácí celek má v kádru výrazné individuality, na to musíme dát pozor. Navíc ani náš poslední výkon nebyl bůhvíjaký, takže je prostor na zlepšení…“

Bospor do sezóny vstoupil výsledkově úspěšně. Po dobrém výkonu zvítězili Bohumíňáci na hřišti Karviné B po obratu 2:1, doma sice tříbodový zisk potvrdili výhrou nad Bruntálem, ale do ideálu měl výkon daleko. Jediný gól si museli dát hosté sami, přesto Bospor zůstal spolu s Frýdlantem a Opavou B, která měla duel prvního kola odložen, posledními mužstvy s maximálním bodovým ziskem.

Heřmanice začaly letošní ročník divize zle. Doma sice předminulý pátek vedl v derby celek ze Slezské 2:0 nad Vítkovicemi, ale pak Opata zahodil penaltu a po pauze se děly věci. Domácím došly síly, čehož nabuzený loňský účastník druhé ligy využil o otočce skóre na 2:3. O minulém víkendu pak Heřmanice padly 0:4 na trávníku Frýdlantu.

Výjimečný zápas to bude i pro dva hráče kádru Bosporu. Martin Šebek a Ondřej Strojek ještě v minulé sezóně hájili barvy Heřmanic, takže se určitě budou chtít proti svým někdejším spoluhráčům vytáhnout. Duel bude řídit Tomáš Mankovecký z Bystřice nad Olší.

Comments are closed.