Pětigólová petrovická norma splněna i podruhé

Dva přípravné duely s petrovickými kluby, dvakrát shodně výhra 5:1. Po sobotním triumfu na hřišti Lokomotivy se muži Bosporu doma střetli ve středu také s Interem, a i když si dlouho nevěděli rady s houževnatou obranou soupeře, nakonec si zapsali do statistik další vysoké vítězství.

Hned v úvodu se třáslo břevno hostující branky, ale pak se vysokému favoritu nedařila finální ani předfinální přihrávka, a tak soupeř z I.B třídy držel senzačně krok. Inter vrhnul všechny své síly do defenzívy, v nadsázce by se dalo hovořit o autobusu, zaparkovaném v šestnáctce bílých. Ti navíc vytěžili z minima maximum – v 18. minutě utekl Czyž a otevřel skóre.

To hosty nabudilo ještě víc, na parádním pažitu se často vrhali srdnatě ve skluzech pod kopačky domácích, ovšem nakonec ani enormní snaha nebyla nic platná. Po pasu za obranu se potřetí v bohumínském dresu trefila nová posila Ondřej Václavíček, do poločasu pak další sólový únik zvládl úspěšně Petr Bloksch.

Druhá půle, to už byl souboj domácích střelců s gólmanem Interu. Talentovaný Michal Štefka v Bohumíně nějaký čas trénuje a v podstatě on se hlavně zasloužil o to, že Petrovičtí, kterým rychle ubývaly síly, odjeli s přijatelnou porážkou. Ranou z vápna k tyči a potom hlavičkou do protipohybu se prosadil už jen dvakrát Milan Halaška, a skóre uzavřel František Hanus.

„Zápas splnil účel. Byly tam z naší strany dobré věci, něco se taky nepovedlo, ale po těžkém úterním tréninku to odpovídalo. Teď nás čeká zápas v sobotu ve Stonavě a pak o týden už ostrá prověrka, kdy přivítáme Bílovec,“ uvedl trenér Bosporu Martin Špička.

FK Bospor Bohumín – TJ Internacionál Petrovice 5:1 (2:1), branky: Halaška 2, Václavíček, Bloksch, Hanus – Czyž. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Uher, Jan Kodeš, Košťál (46. Malysz), Stošek – Strojek, Václavíček, Hanus – Bloksch, Latocha, Halaška.

Comments are closed.