Nařízení hygieny zrušilo exhibici s Oceláři

Měla to být sportovní událost léta v Bohumíně, ale páteční rozhodnutí Krajské hygienické stanice znamenalo škrt přes rozpočet. Fotbalová exhibice mezi muži Bosporu a hokejovým týmem HC Oceláři Třinec se v pondělí 27. července neuskuteční. Podle posledních nařízení hygieniků by totiž zápasu nemohli být přítomni diváci.

Všichni se těšili na zábavnou show, jenže člověk míní a život mění. „Nešlo o to, aby si dvě party sportovců zahrály fotbal, ale aby se pobavili fanoušci. Bez nich exhibice nemá smysl, na to jsme se s pořadateli okamžitě po vydání rozhodnutí Krajské hygienické stanice shodli,“ uvedl marketing manažer FC Oceláři Třinec Peter Harvan.

Zklamaní tak budou hlavně fotbalisté Bosporu, protože to pro ně mohla být šance zahrát si ještě před vypuknutím sezóny zápas před atraktivní diváckou kulisou. „Chtěli jsme klidně rozdělit stadion na pět sektorů a otevřít pět vstupů, ale rozhodnutí hygieniků se snížením kapacity na sto diváků nám vzalo poslední naději. Tak snad příští rok,“ uvedl předseda FK Bospor Ivo Cichoň.

Hrát bez diváků postrádá smysl, a tak Oceláři zrušili i další plánovaný fotbalový zápas ve středu 29. července v Bystřici proti svému fanklubu. Bospor tak bude dál pokračovat v přípravě. Poté, co kvůli špatnému počasí o víkendu svěřenci trenéra Martina Špičky nehráli ve Stonavě, čeká je další duel přípravy v sobotu 23. července od 10:30 h proti Bílovci.

Comments are closed.