Novou sezónu zahájila suverénní výhra

Přestože poslední měsíce jsou ve fotbalovém světě hodně neobvyklé, tak muži Bosporu po 17tidenní pauze zahájili už skutečnou přípravu na novou sezónu. Vyrazili rovněž k prvnímu měření sil, které se váže k novému ročníku, a zápasová premiéra se jim povedla – z hřiště Lokomotivy Petrovice přivezli suverénní vítězství 5:1.

Bospor nastoupil ještě bez Romana Košťála, Jana Ference, Jana Stoška, Lukáše Poštulky, a samozřejmě i bez dlouhodobě absentujícího Richarda Vaclíka. Přesto jasně udával tempo i kvalitu hry a vytvářel si jednu šanci za druhou. První se do střelecké listiny zapsal František Hanus a ještě do přestávky navýšil vedení favorita Ondřej Strojek. Na opačné straně až na jednu dvě výjimky byl brankář Jakub Švrčina skoro bez práce.

Domácí účastník krajského přeboru většinou se svými výpady končil daleko před pokutovým územím soupeře, přesto ve druhé půli už si občas zachytal i gólman Michal Štefka, který je v kádru Bosporu na stáži z Interu Petrovice. Hosté ale měli šancí doslova mraky a po jedné z nich se hlavou krásně trefil Ondřej Václavíček.

Další trefu přidal Daniel Uher, podruhé v utkání se prosadil z dorážky Václavíček a až pak za stálého deště dostali šanci na korekci i domácí z pokutového kopu. V poslední čtvrthodině si šli zahrát do pole také oba brankáři Bosporu Švrčina s Jakubem Kodešem, a tak duel se už přece jen dohrával v pohodovějším tempu.

TJ Lokomotiva Petrovice – FK Bospor Bohumín 1:5 (0:2), branky Bosporu: Václavíček 2, Hanus, Strojek, Uher. Sestava Bosporu: Švrčina (46. Štefka) – Uher, Jan Kodeš, Václavíček, Malysz – Hanus (70. Jakub Kodeš), Palej (34. Kubinski), Strojek, Halaška (78. Švrčina) – Bloksch – Latocha.

V dalším utkání se svěřenci trenéra Martina Špičky ve středu 15. července od 17:30 hodin doma střetnou s Interem Petrovice.

Comments are closed.