Jakub Padých bude střílet už za Hlučín

V podstatě to bylo jisté už na konci podzimu, že Jakub Padých bude na přestupovém trhu horkým zbožím. Třicet vstřelených branek během kalendářního roku 2019 v divizi, toho si už nelze nepovšimnout. Stalo se, co se očekávalo. Bohumínský forvard bude od jarní části bavit fanoušky svým uměním ve třetiligovém Hlučíně.

Jakub Padých přišel do Bohumína před sezónou 2017/18 a chvíli trvalo, než si na nové prostředí přivykl. V dalším ročníku už ale ukázal, proč si jej Bospor v Čeladné vybral. Skvěle zapadl i do kolektivu a základ pro to, aby se mu střelecky dařilo, byl tak položen.

Na jaře loňského roku se trefil šestnáctkrát, za podzim stihl dalších 14 přesných zásahů. Na testy vyrazil v zimní pauze do Blanska, které míří do druhé ligy, ale nakonec vybíral z nabídek Petřkovic a Hlučína. Rozhodl se pro žlutozelené barvy FCH.

„Tyto transfery moc tabulkově hůře postaveným klubům nepřejí, takže spoléháme na to, že se dohodneme s Hlučínem na hráčské kompenzaci. Jednání proběhnou. Určitě to ale skončí přestupem, protože Kubovi nechceme bránit v tom, aby si zkusil vyšší soutěž. Udělal pro bohumínský fotbal moc a za všechny bych mu rád poděkoval. Jeho góly nám budou chybět, fotbalový život však i tohle přináší,“ řekl předseda FK Bospor Ivo Cichoň.

Kubo, tak ať ti to v Hlučíně pálí minimálně stejně jako u nás, a kdyby se ti tam náhodou nelíbilo, dveře v Bohumíně jsou pořád otevřené…

Comments are closed.