Starší žáci suverénní, prohráli jen jednou

Usadili se v čele Moravskoslezské krajské soutěže, skupiny C zcela po právu. Starší žáci Bosporu drtili na podzim své soupeře a pouze ve dvou z jedenácti střetnutí nedosáhli mladí Bohumíňáci na plný bodový zisk. Svěřenci trenérů Dušana Sochy a Pavla Grygiela se pyšní třetím nejlepším útokem a zároveň také druhou nepevnější defenzivou v krajské soutěži.

„Celkově jsem s první polovinou sezóny moc spokojený,“ konstatoval trenér starších žáků Bosporu Dušan Socha. Jeho tým ztratil poprvé body až v 10. kole po remíze ve Starém Městě u Frýdku-Místku, jediná porážka 0:1 přišla kolo před koncem podzimu možná i trochu nečekaně na trávníku devátého celku tabulky, havířovského Gascontrolu.

Převažovala ale hlavně pozitiva. „Zapracovali jsme do sestavy hráče ročníku 2006, kteří k nám v létě přišli, předváděli jsme dobrý kombinační fotbal, v každém zápase jsme si vytvořili spoustu šancí,“ vypočítával kouč. Dvě střetnutí byla střelecky výjimečná – Slovan Havířov mladí Bohumíňáci deklasovali 13:0, obligátní desítku vyfasoval pak také Petřvald.

Kvalita družstva se projevovala především na vlastním hřišti. „Na domácí půdě jsme fakt silní, o čemž svědčí i fakt, že jsme za celou sezónu doma neztratili ani bod,“ chválil svěřence Dušan Socha. Sedm bohumínských duelů zvládli starší žáci Bosporu s bilancí sedmi výher při úctyhodném skóre 47:3, v tomto ohledu v soutěži neměli žádnou konkurenci.

To vše ale nepřišlo náhodou. „Kluci na každém tréninku poctivě makají, ale je to i o tom, že třeba v docházce jsme skoro vždycky stoprocentní. Také do zápasu dávají všichni všechno, snažíme se hrát hodně konstruktivně,“ potvrdil Dušan Socha, který si náramně rozumí také s kolegou Pavlem Grygielem, a dodal: „Že jsme v tabulce první, to je jen takové třešnička na dortu za tvrdou práci v tréninku. A nejvíce si cením toho, že tohle družstvo je fakt super parta!“

Comments are closed.