Parádní derniéra, Bospor vyloupil také lídra!

Sedm podzimních zápasů venku přetavili muži Bosporu v šest vítězství a v divizi F nemají v tomto ohledu konkurenci! V dohrávce 1. kola zvítězili také na hřišti lídra tabulky Karviné B, čtrnáctou trefou si Jakub Padých upevnil pozici elitního kanonýra soutěže. Škoda mnoha zbytečných ztrát doma. Aktuálně je Bohumín šestý, čtyři body za čelem tabulky.

Zda si Bospor do dlouhé zimní pauzy udrží pozici nebo o příčku klesne, o tom rozhodne až dohrávka Havířova se sedmým Frenštátem. I tak ale trenér Martin Špička může hodnotit celý podzim pozitivně. Nejen z pohledu 23 získaných bodů, ale třeba i díky vítězství na trávníku Karviné, která pro ambiciózního kouče představuje životní srdcovou záležitost.

Domácí přitom proti Bosporu chtěli napravit nečekané selhání z hřiště posledního Bruntálu, jenže do utkání lépe vstoupili hosté. Čtvrthodinu Karvinské k ničemu nepustili, až pak první nadějné možnosti favorita ale Puchel ani Bielan neproměnili. Jakub Padých trefil ve své možnosti tyč, ale po hodině hry Hladík uvolnil Kriváka, který umístěnou ranou z nějakých 18 metrů zacílil přesně k bližší tyči – 1:0.

Jenže Bospor se na podzim nevzdával ani za nepříznivého stavu. Střídající Jan Jesch v 67. minutě obral o balón dlouze rozehrávající karvinskou obranu, vyslal za stopery ideální pas k Padýchovi, který se v takový situacích prostě nemýlí – 1:1! O devět minut později gólman Karviné Neuman podběhl nákop Františka Hanuse z rohu, Jan Kodeš hlavou mířil do tyče, ovšem odražený balón poslal pak správným směrem Milan Halaška – 1:2!

Domácí se v závěru tlačili dopředu, ale Bospor náporu odolal. „Kluci dřeli, byl to výborný týmový výkon. Gól Karviné nás nezlomil, ale nakopl. Otočili jsme to zaslouženě. Jsme rádi, že máme tři body,“ uvedl pro Deník asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka. Jeho tým v posledních šesti kolech pětkrát vyhrál a jenom jednou remizoval (doma s Frenštátem přitom v 86. minutě ještě vedl 2:0). Podzim snad ani neměl končit…

MFK Karviná B – FK Bospor Bohumín 1:2 (0:0), branky: 59. Krivák – 67. Padých, 76. Halaška. Sestava Bosporu: Švrčina – Richtár, Kodeš, Stošek, Ferenc – Latocha (54. Jesch), Palej, F. Hanus, Bloksch (89. Kubinski), Halaška – Padých (87. Lišaník).

Sestřih na TV MFK Karviná:

Comments are closed.