Bospor čeká v sobotu ostrý start divize

S notně inovovaným kádrem, v němž nezůstal doslova kámen na kameni, a se změněným domácím termínem zápasů vstupují do nového formátu čtvrté nejvyšší soutěže fotbalisté FK Bospor Bohumín. Už tuto sobotu od 17 hodin se poměří v rámci Moravskoslezské divize F s rezervním celkem ligové Opavy a bude to pořádně ostrý start.

„Béčka týmů ze dvou nejvyšších soutěží jsou vždycky velkou neznámou. Záleží na tom, jak k sezóně přistupují, zda sázejí více na mladé hráče, anebo chtějí využívat také borce, kteří v elitních týmech nedostávají tolik šancí. Opava už svoji rezervu v soutěži měla, takže asi i tušíme, co čekat, hned za týden jedeme pak i na půdu rezervy Třince,“ uvedl kouč Bosporu Martin Špička.

I přes nevýrazné výsledky v letním období optimistou. „Myslím si, že i přes odchod řady zkušených hráčů jsme nakonec silnější než v minulém ročníku,“ uznal. Bohumínské řady opustili Martin Hanus, Leoš Švancer (oba Frýdlant), Adam Leibl (Dětmarovice), Pavel Moskal (Německo), František Moláček (Letohrad) a Jakub Sittek. „Povedlo se ale přivést šikovné mladé kluky, kteří mají vysokou kvalitu,“ dodal.

Podařilo se dotáhnout příchod Jana Kodeše z Hlučína, Matěj Richtár i Petr Bloksch patřili Petřkovicím, Jan Jesch a Jan Stošek působili v Háji ve Slezsku, Denis Siekiera přestoupil z Dětmarovic a Denis Uher zase z Polanky. Všichni dřív prošli mládežnickými celky v Baníku, Karviné nebo Vítkovicích. V jednání je ještě příchod mladého brankáře z kosovské reprezentace do 21 let.

Před prvním zápasem ale ještě má kouč pár vrásek na čele. Starosti mu dělá zdravotní stav hráčů. „Zatím nemůžeme v úvodních dvou utkáních soutěže počítat s Richtárem, který si odpykává trest z minulého ročníku. Zdraví nebyli ani Jesch se Stoškem, takže snad se dáme rychle do pořádku,“ doufal Martin Špička.

Moravskoslezská divize změnila formát. Ze dvou šestnáctičlenných skupin bude letos ve třech divizích po čtrnácti účastnících. Do soutěže se nově zařadila béčka Karviné a Třince, navíc právě do „bohumínské“ skupiny F sestoupily dva celky z MSFL Valašské Meziříčí a Rýmařov. „Bude to asi jedna z nejsilnějších skupin v historii čtvrté ligy, ale věřím, že s tímto kádrem jsme schopni se pohybovat v horní polovině tabulky jako loni,“ řekl trenér.

Bospor bude nově hrávat doma v sobotu. Po letech se mění nedělní termín. „Bylo to přání hráčů, které vedení klubu vyslyšelo. Kluci nejsou profesionálové, mají rodiny a den volna po utkání mohou strávit s nimi a odpočinout si od fotbalu. Doufám, že si na to brzy zvyknou i naši fanoušci a budou nás podporovat jako dříve,“ uzavřel Martin Špička.

Duel s Opavou B bude ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička za parkem řídit Jan Zapletal z Prusinovic, který vedl i jarní souboj těchto soupeřů, v němž Bospor vyhrál 4:1. Utkání má v sobotu výkop v 17 hodin a vstupné platí muži ve výši 40 korun, ženy i děti mají vstup volný.

Comments are closed.