Na úvod místo bodů přišla pořádná „baňa“

Ufff. Tak to bychom měli. Vstup do nového ročníku Moravskoslezské divize F se Bosporu hrubě nevydařil, v podstatě po půlhodině souboje se záložním týmem Slezského FC Opava byla jedinou otázkou výška porážky. Hostující tým předvedl v Bohumíně suverénní výkon, bez problémů vlepil soupeři pořádný políček. Spíš se hodí napsat, naším dialektem, baňu…

Už ve 2. minutě se mohlo měnit skóre, ale volný Dybal po rohu trefil postoj Jakuba Švrčiny. Vzápětí si míč navedl na střed Darmovzal, aby těsně minul. V 16. minutě už to přišlo – centr Šcudly uklidil do sítě Bijde a načal fatální pětiminutovku – 0:1. O dvě minuty později v pádu hlavou Dominik Palej trefil tyč vlastní brány, aby Darmovzal dokonal zblízka pohromu – 0:2. A ve 20. minutě po dalším rohu a zmatku ve vápně skóroval Dybal – 0:3.

Dokonalé K. O. Domácí přesto chtěli pokračovat ve způsobu hry, který proti lehkonohým a rychle kombinujícím Slezanům nevedl k úspěchu, takže se čekalo na další zásahy. Čtvrtý gól přidal ve 28. minutě po dlouhém sólu nejlepší muž na trávníku Darmovzal – 0:4. Domácí až pak zvedli trochu hlavu, ale Jakub Padých minul po centru Františka Hanuse a neprosadil se ani ve dvou možnostech před přestávkou Milan Halaška.

V pauze kouč Martin Špička sáhnul ke třem změnám v sestavě, jenže místo snahy o snížení přišel po standardce Bosporu brejk a Ščudla přeloboval Švrčinu – 0:5. V 57. minutě přišla kosmetická úprava skóre, když centr Daniela Uhra proměnil Halaška – 1:5. Stejný hráč se mohl prosadit i vzápětí, ale ani nadvakrát nepřekonal gólmana Vyklického.

Pak už zase zlobili hosté. Harazimovu dělovku vytlačil Švrčina na břevno a Bidje z dorážky minul, křížnou ranou neuspěl naštěstí ani Ščudla. Bospor mohl zmírnit fatální prohru po rohu Padýcha, střídající Richard Vaclík ovšem trefil hlavičkou tyč. V 74. minutě pak domácí zmar vyvrcholil, když střelu Veselého srazil do vlastní sítě Lukáš Poštulka – 1:6.

Pět minut před koncem ještě v pádu z pětníku minul Hluchý, Gorčicovu střelu vytěsnil nad Švrčina a v poslední minutě Darmovzal střelou na vzdálenější tyč minul cíl. „Na začátek to je pěkná facka. To nikdo nečekal. Měl jsem v hlavě dost scénářů, ale takový žádný. Celé léto se těšíte a chystáte na zápas a po půlhodině je po něm. Soupeř byl silný, ale my mu to hodně ulehčili. Po čtvrtém gólu už to byl z naší strany jenom chaos a můžeme být rádi, že Opava ubrala plyn,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – Slezský FC Opava B 1:6 (0:4), branky: 57. Halaška – 16. Bidje, 16. a 28. Darmovzal, 20. Dybal, 49. Ščudla, 74. vlastní. Sestava Bosporu: Švrčina – Uher, Kodeš, Košťál, Ferenc (46. L. Poštulka) – Hanus (46. Vaclík), Palej, Halaška (80. Jesch) – Padých, Latocha (68. Siekiera), Lišaník (46. Bloksch).

Comments are closed.