Přípravu s Českým Těšínem předčasně utnul liják

Asi třicítka fanoušků Bosporu se přišla v úterý podívat na přípravné utkání mužů s týmem Českého Těšína, účastníkem krajského přeboru, ale v lehkovážně vedeném zápase se konce nedočkala. Když souboj nečekaně utnula nekončící průtrž mračen v 70. minutě, svítil na ukazateli skóre stav 2:1 pro Bohumínské, kteří nastoupili v nových v purpurových dresech od firmy Zina.

I s méně obvyklou sestavou získal Bospor převahu, ovšem ani proti sokovi z nižší soutěže se tým nedokázal lépe popasovat s vyloženými šancemi. Možnosti nezužitkovali Jaroslav Kubinski ani Jakub Ptáček, ovšem po půlhodině pak utekl po levé straně Lukáš Kalous a Kubinski už svůj „opravák“ zvládl výtečně – 1:0. O pět minut později vybojoval míč v šestnáctce Markus Wicki, obrana soupeře jej zastavila jen faulem a Jakub Ptáček se z nařízené penalty nemýlil – 2:0.

Český Těšín ale zlobil také a už v prvním poločase musel Dominik Palej vyhlavičkovat míč směřující do prázdné branky. V sestavě hostů nastoupil bohumínský Petr Šiška, jenž nedostává tolik příležitostí v základní sestavě Bosporu, proto zvažuje půlroční angažmá právě v Českém Těšíně. Po hodině hry se hosté dočkali, když vybíhajícího Lukáše Barániho přehodil Konečný. V tu chvíli už hřiště smáčel prudký liják, a protože obloha nevěstila nic dobrého, po dohodě klubů skončil zápas předčasně už v 70. minutě.

„Škoda počasí, přitom během dne to nevypadalo, že by to mělo dopadnout takhle. Zápas nám i tak něco ukázal, šanci dostali někteří hráči z lavičky a určitě to bylo lepší, než jen běžný trénink. K výkonu jsem měl ale i výhrady. Poděkování patří soupeři, s nímž jsme se tak rychle dohodli na přípravném utkání, snad nikdo neonemocní,“ doufal trenér Bosporu Marek Poštulka, který bude už tým chystat na sobotní divizní duel v Novém Jičíně.

FK Bospor Bohumín – FK Český Těšín 2:1 (2:0) nedohráno, branky: 30. Kubinski, 35. Ptáček z pen. – 60. Konečný. Sestava Bosporu: Baráni – Baculák (46. Sittek), L. Poštulka, Socha, Kalous – Wicki, Vaclík, Palej, Halaška (46. Nowinski) – Kubinski – Ptáček.

Comments are closed.