Kopaná v Novém Jičíně znovu vítěze neměla

Tak to je asi ten rozdíl mezi fotbalem a kopanou, musel si pomyslet leckdo z necelé stovky diváků, kteří dorazili v úmorném vedru na divizní klání v Novém Jičíně. Souboj ambiciózních domácích s Bosporem postrádal fotbalové atributy. Hromada triviálních chyb i nepřesností, mizerné tempo, chybějící důraz. Soupeři z konce tabulky si nakonec rozdělili po bodu.

Nový Jičín chtěl navázat na povedené jaro, ale tým do soboty měl na kontě jen bod, nováček z Bohumína byl o jednu remízu lepší. Od prvních minut bylo jasné, že oba týmy mají z další bodové ztráty obavy, a tak se na tvrdém a hrbolatém trávníku nic zajímavého nedělo. Soupeř měl převahu ve středu pole, přesto dlouho byla jediným nebezpečím střela Františka Hanuse, který po vybídnutí Jana Nowinského pálil do míst, kde stál gólman Ognyanov.

Ve 21. minutě tentokrát ne úplně jistého Jakuba Švrčinu nenachytal křížnou přízemní ranou Pyclík, další dva pokusy kryl strážce bohumínské branky celkem snadno. Ve 32. minutě však už domácí jásali, byť předčasně. Nippertovu střelu Švrčina vytlačil na břevno a Wolf dorazil hlavou míč do sítě, naštěstí pro hosty stál v ofsajdu. O chvíli později po sóle zakončoval už Opatřil do prázdné brány, kde na poslední chvíli zasahoval Jaroslav Baculák. Čekáte-li výčet šancí Bosporu, tak čekáte marně. Žádné se v první půli neudály, a tak v kabině bylo rušno.

Ani důrazné promlouvání do duše ze strany trenéra Marka Poštulky ovšem moc nepomohlo, a tak nezáživný duel pokračoval i po obrátce. První možnost Javorka vyřešil Švrčina, na opačné straně dorážka Dušana Sochy skončila v rukavicích Ognyanova. První tutovka Bosporu se tak urodila až v 57. minutě, kdy po pasu Richarda Vaclíka pílil sám na bránu určitě nejaktivnější muž v purpurovém dresu Jakub Ptáček, volil důrazné zakončení, bohužel míč letěl nad.

V 68. minutě to přesto přišlo. Trestný kop Vaclíka v pádu trefil Dominik Palej a propasíroval balón do sítě – 0:1! Vzápětí po dalším Vaclíkově projektilu z trestného kopu hlavou poslal nad Ptáček a zdálo se, že hosté soka dorazí, bohužel to bylo ze strany Bosporu vše. Nový Jičín vyvinul tlak, při kterém hosté nedokázali udržet míč dále od své brány. Švec neuspěl hlavou ani bombou z 30 metrů, ovšem ve druhé minutě nastavení dlouhý nákop Farkase podcenila kompletní defenziva Bosporu a Pyclík hlavou přehodil Švrčinu – 1:1.

„Jestli jsme po minulých zápasech říkali, že výkon je lepší než výsledek, tak tentokrát to určitě neplatilo. Při té bídě, kterou jsme předvedli, jsme nakonec sahali po vítězství, ale sami nedůsledností jsme se o dva body připravili. Nechápu, kde se ztratila chuť a snaha, tentokrát naše hra postrádala všechno od nasazení po herní kvalitu. Takhle by to dál nešlo,“ zuřil trenér Marek Poštulka. Proti silným Kozlovicích bude v neděli co napravovat.

FK Nový Jičín – FK Bospor Bohumín 1:1 (0:0), branky: 90. Pyclík – 68. Palej. Sestava Bosporu: Švrčina – Sittek, Socha, Košťál, Baculák – Palej – Halaška (63. Wicki), Vaclík, Nowinski (74. L. Poštulka) – Hanus – Ptáček (82. Jatagandzidis).

Comments are closed.