Bospor zahajuje divizi v neděli s Ústím

Devatenáct let čekání je u konce. Bohumínský fotbal se v neděli od 17 hodin vrátí dlouhé odmlce do čtvrté nejvyšší soutěže, když v klání Moravskoslezské divize E bude hostit TJ Sokol Ústí (u Hranic). Duel dvou nováčků nemá favorita, soupeř se ale prezentuje běhavým, důrazným fotbalem a rozhodně nebude snadnou překážkou.

Letní pauza byla krátká a Bospor jenom těžko léčil některé opory po náročném jaru. V přípravě toho tolik neodtrénovali Roman Košťál, Richard Vaclík ani Lukáš Kalous. „I proto jsme cítili, že je nutné doplnit a rozšířit kádr. V minulé sezóně se nám zranění vyhýbala a nastupovala skoro neměnná jedenáctka, ovšem když jsme viděli, co se dělo teď, tak jsme museli konat,“ řekl předseda klubu Lukáš Fluxa. Vážné zranění kolene si obnovil Patrik Poštulka, do Dětmarovic odešel Adam Šipula.

Novými tvářemi jsou tak střelec Jakub Ptáček z třetiligových Petřkovic, odkud přišel na poslední chvíli do Bohumína i zkušený Milan Halaška, který má na svém i kontě 11 startů v lize za Brno a přes 250 druholigových zápasů za Opavu, Karvinou, Vítkovice nebo Frýdek-Místek. O základní sestavu se budou rvát třeba i baníkovský obránce Marek Jakubov, který naposledy působil v Orlové, a ghanský forvard Markus Steven Wicki, jenž přišel z Mokrých Lazců. Po roční pauze se vrátil k fotbalu brankář Lukáš Baráni.

„Věřím, že kádr je konkurenceschopný. Cílem bude chytit hned začátek sezóny tak, abychom neměli potíže s udržením. Sníme o klidné stabilizační sezóně,“ pravil Lukáš Fluxa a se stejnými ambicemi vstupuje do nového ročníku i trenér Marek Poštulka: „Čekám znovu vyrovnaný boj, kdy možná tři čtyři mužstva odskočí, ale pak to bude dost srovnané. Někteří kluci přišli na poslední chvíli, tak je bude třeba zapracovat do sestavy, potřebujeme i doléčit některé opory.“

V přípravě odehrál Bospor tři zápasy. V předkole MOL Cupu porazil Dolní Benešov 4:2, následně v 1. kole vypadl po prohře 0:4 s třetiligovými Petřkovicemi. V generálce porazili Bohumínští Orlovou 7:1. Nejlepším střelcem přípravy byl se čtyřmi trefami David Jatagandzidis. Ústí má stabilizovaný tým, který v poháru přešel přes Nové Sady (3:0) a pak vypadl s Hlučínem (1:2). Kromě toho ještě Sokol porazil Kozlovice 4:1, prohrál s Novým Jičínem 2:4 a v generálce smetl Medlov 5:1. „Je to pro nás neznámá, ale chceme vyhrát,“ doplnil k zápasu Marek Poštulka.

Zápas ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička za parkem začíná v neděli v 17 hodin. Fanoušci si mohou všimnout několika změn. U vchodu od Janáčkovy ulice přibylo nové prodejní místo vstupenek, tribuna prošla pravidelnou záruční opravou střechy, ale největším pozitivem by měla být rekonstrukce sociálního zázemí, které se výrazně zvelebilo.

Comments are closed.