Remízový divizní start. Asi spravedlivý

První divizní vykročení mají muži Bosporu za sebou. V domácím duelu s dalším nováčkem Sokolem Ústí se zrodila bezbranková remíza, ovšem fotbal se hrál za parkem řízný, rychlý a i těch šancí bylo dost. Nakonec duel vítěze nepoznal a v podstatě asi šlo vcelku o spravedlivé vyjádření poměru sil na hřišti, přesto o kousek blíže třem bodům byli určitě Bohumíňáci.

Během první čtvrthodiny se dvakrát dostal po standardních situacích k zakončení Lukáš Poštulka a chybělo jen pár centimetrů k tomu, aby se měnilo skóre. V 16. minutě pak napřáhl z více než dvaceti metrů levačkou Jan Nowinski a šibenici minul tentokrát už jen o milimetry. Povedený vstup Bosporu do zápasu pak završila rána střídajícího Davida Jatagandzidise, jenž brzy musel nahradit zraněnou posilu z Petřkovic Jakuba Ptáčka.

Sestava domácích doznala nucených změn už před utkáním. Nastoupit nemohl kapitán Roman Košťál, fit ještě nebyl ani Richard Vaclík, naopak do sestavy už byla implantována i další nová tvář z Petřkovic, zkušený Milan Halaška.

Hosté o sobě dali poprvé vědět po necelé půlhodině, rána Pavla Zagola však skončila nad břevnem. Ve výborném světle se pak ukázal ústecký brankář Urbášek, který si poradil se střelou Františka Hanuse z trestného kopu z ostrého úhlu, včasným vyběhnutím nepustil do šance aktivního Jaroslava Baculáka a zneškodnil i trestný kop Nowinského. Před poločasem ještě hostující Orava s Markem nepotrestali nedorozumění v bohumínské obraně a trestný kop Michálka skončil nad.

Závěr půle jakoby ovšem předznamenal druhé dějství, ve kterém dlouho působili fotbalověji hosté, kteří míč hodně nakopávali dopředu. Bospor spoléhal na brejky a po jednom z nich spálil možnost znovu Nowinski. Asi největší šanci Sokola si v 53. minutě vypracoval urostlý útočník Orava, jenž utekl domácí obraně, naštěstí nemířil přesně.

Pak se po standardní situaci neprosadil ani Jakub Sittek, na opačné straně si brankář Jakub Švrčina oddechl, když sražený centr prolétl nad břevnem a hlavičkou pak netrefil zařízení ani Maléř. V závěru znovu získali půdu pod nohama fotbalisté Bosporu, ale Hanus nejprve lobem minul a v 87. minutě po centru Nowinského už sice dal gól, ten však neplatil. Z videozáznamu je patrné, že míč ke střelci sice srazil obránce hostů Boček, ovšem nejednalo se z jeho strany o úmysl, takže podle novelizace pravidel praporek sudího vylétl nahoru správně…

„Remíza doma je ztrátou, ale asi je výsledek spravedlivý, protože soupeř měl kvalitu. V prvním poločase jsme byli lepší my, ve druhém soupeř, který nakopával balóny na vysoké útočníky. Srovnali jsme se s tím až po prostřídání a závěr už byl v naší režii, škoda že tam něco nespadlo,“ poznamenal trenér Bosporu Marek Poštulka.

FK Bospor Bohumín – TJ Sokol Ústí 0:0. Sestava Bosporu: Švrčina – Sittek, L. Poštulka, Socha, Baculák – Halaška, Palej, Kubinski (73. Šiška), Nowinski – Hanus – Ptáček (13. Jatagandzidis, 86. Opic).

Comments are closed.