Bospor v sobotu přebere pohár pro vítěze

Duel s posledními Kobeřicemi bude mít v sobotu na hřišti Fotbalového areálu Pavla Srnička slavnostní rámec. V přestávce se na trávníku objeví hráči starší přípravky, kteří byli nejlepší v rámci okresu, navíc v úterý je čeká krajské finále v Bolaticích, po závěrečném hvizdu pak muži přeberou trofej určenou vítězi krajského přeboru.

Parádní trofej má předat člen výkonného výboru Moravskoslezského krajského fotbalového svazu Tomáš Selník, asistovat mu bude starosta Bohumína Petr Vícha. „Doufáme, že diváci po skončení zápasu hned nevyrazí na Městské slavnosti, které se konají vedle v parku, a počkají na předání trofeje, aby vše bylo důstojné,“ doufal předseda klubu Lukáš Fluxa.

Duel s Kobeřicemi se měl původně hrát tradičně v neděli, z rozhodnutí MS KFS však musejí být zápasy krajského přeboru, ve kterých nastupují mužstva ohrožena sestupem, odehrány ve stejný čas. Kobeřice přitom nemají záchranu ve svých rukou a udržení Sokola v soutěži by se vzhledem k vývoji v tabulce rovnalo malému zázraku. „Ještě se ale před úterním losovacím aktivem MSFL a divizních soutěží dají čekat změny v přihlášení, takže je otázkou, jak to vše nakonec i v našem krajském přeboru dopadne. Prostě a jednoduše – hraje se v sobotu a snad naši fanoušci dorazí,“ krčil bezmocně rameny Lukáš Fluxa.

U fotbalu tak bude hrát i zajímavá muzika. Zápas začíná v 17 hodin, kdy na vedlejším pódiu bude koncertovat zpěvák Voxel, ve druhém poločase zase bude týmům zpříjemňovat život vystoupení kapely Fleret. Duel řídí Tomáš Ham z Ostravy, vstupné je tradičně ve výši 30 Kč, ženy, děti a mládež jdou zdarma.

Comments are closed.