Tak se loučí mistři! Osm kulí z Bohumína!

Žádná blamáž se v posledním zápase sezóny v souboji prvního Bosporu s posledními Kobeřicemi, které ještě bojovaly o udržení, nekonala. Jasný vítěz krajského přeboru si domácí oslavy nehodlal pokazit a soupeře poslal do 1.A třídy bez slitování. Bohumíňáci i za chladného a deštivého počasí rozdrtili hosty osmi góly!

I bez stopera Romana Košťála a zkušeného Martina Opice se domácí celek nijak nerozpakoval a po 22 vteřinách šel do vedení. Po přízemním centru Jakuba Sittka střílel Jaroslav Baculák, balón se otřel o holeň Františka Hanuse a zapadl k zadní tyči kobeřické branky – 1:0! Hned z další akce se dostával do šance David Jatagandzidis, ovšem míč nakonec skončil v náruči brankáře Štencka.

V 5. minutě se nedohodla nově složená obrana Bosporu a Oberherr se řítil sám na Jakuba Švrčinu, ovšem trefil jen vybíhajícího brankáře. To bylo také naposledy, co Kobeřičtí mohli s průběhem utkání něco udělat. Pak už totiž kralovali domácí. Po průniku Jana Nowinského střílel Jatagandzidis nad, technická střela Hanus po čtvrthodině zatřásla tyčí a do třetice spálil šanci aktivní Jatagandzidis.

Ve 23. minutě se skóre už měnilo. Centr šajtlí Dominika Paleje dopravil skluzem za brankovou čáru Nowinski – 2:0! Neuběhly ani čtyři minuty a po spolupráci Richarda Vaclíka, Sittka a Jatagandzidise už byl náskok Bohumínských tříbrankový – 3:0! A to nebylo vše. Ve 34. minutě centroval Nowinski a Hanus hlavou přidal další gól – 4:0! Popáté se pak prosadil před pauzou Jatagandzidis hlavičkou po rohu Nowinského – 5:0!

Na začátku druhé půle Bospor střídal brankáře, s bohumínským klubem se loučil za prací do Rakouska odcházející Marek Gladiš. Hned po minutě jeho pobytu na hřišti jásaly tři stovky promrzlých diváků v ochozech znovu. Akci Jatagandzidise dotáhl ke gólu Sittek a při oslavě gólu ukázal pod dresem tričko s podobiznou Pavla Srnička – 6:0!

Pak ale střelcům notně zvlhnul střelný prach. Jatagandzidise vychytal Štencek, na opačně straně pak Švrčina nemusel zasahovat při šanci Kubného. Po hodině hry nepropálil houštinu těl ve vápně Dušan Socha, Jan Ferenc po další standardce střílel zblízka nad, zařízení minul v další tutovce i Jatagandzidis. Jen centimetry chyběly ke gólu Vaclíkovi, který těsně nedosáhl na centr Nowinského.

V 74. minutě pěkně zdálky vypálil znovu Kubný, ale Kobeřicím gól nebyl souzen. Naopak o chvíli později se centr Petra Šišky otřel o břevno a po zákroku na hokejistu Ondreje Šedivého se asi mohla pískat penalta. Gólu se ale opora hokejového Innsbrucku při svém prvním startu za fotbalový Bospor dočkala vzápětí, po centru Jatagandzidise se Šedivý trefil v pádu – 7:0! Finální podobu výsledku pak po akci Ference stanovil hlavičkou Patrik Poštulka – 8:0!

„Tohle by povedená rozlučka. Věřil jsem, že soupeře jasně porazíme, ale takovou kanonádu jsem asi nečekal. Hráli jsme nápaditě a klidně mohli dát ještě nějaké góly navíc,“ uvedl trenér Bosporu Marek Poštulka, který bude dál pokračovat u týmu, i když během roku zvažoval i jiné nabídky.

FK Bospor Bohumín – TJ Sokol Kobeřice 8:0 (5:0), branky: 1. a 34. Hanus, 27. a 43. Jatagandzidis, 23. Nowinski, 49. Sittek, 85. Šedivý, 87. P. Poštulka. Sestava Bosporu: Švrčina (47. Gladiš) – Ferenc, Kubinski, Socha, Baculák (46. P. Poštulka) – Sittek (61. Kalous), Vaclík, Palej (46. Šiška), Nowinski – Hanus – Jatagandzidis (73. Šedivý).

Comments are closed.