Pro definitivu! Fanoušci vyrazí v koloně?

Vítězství, ale klidně i remíza. Desetibodový náskok Bosporu v čele tabulky postavil duel na půdě druhých Heřmanic do úplně jiné roviny. Pokud Bohumíňáci na Slezské zabodují, jsou v divizi! Duel, který se hraje v sobotu od 17 hodin, poutá logicky ohromnou pozornost. A fanoušci hostů spřádají plány, že možná do Ostravy vyrazí spolu v jedné koloně.

Heřmanice si už tak složitou pozici zkomplikovaly před týdnem ve Frenštátě, kde dvě branky Beskydu v posledních dvou minutách otočily skóre, hosté navíc ztratili vyloučeného útočníka Kamila Půdu. V případě nezdaru v sobotním střetnutí by fotbalisté Bosporu potřebovali pak k definitivě vyhrát některý z trojice utkání s Polankou, v Břidličné nebo s Kobeřicemi, ale i to jen za předpokladu, že Heřmanice by vyhrály v Krnově, porazily Český Těšín a vyhrály také v Bílovci. A to není úplně snadný úkol…

„Na to, co bude dál, se vůbec nedíváme, pro nás je důležitá sobota. V týdnu jsme si dobře zastříleli v poháru, takže nálada je pohodová. Bylo dobře, že jsme šetřili i kluky, co mají drobné zdravotní potíže, takže jsme dobře nachystaní a pokusíme se prosadit hrou, která nám nese výsledky,“ prohlásil trenér Bosporu Marek Poštulka.

Pohárový duel v Jistebníku, který Bohumíňáci vyhráli 9:1, vynechali Roman Košťál, Lukáš Kalous, Petr Šiška a Martin Opic, ale většina z nich bude v sobotu v akci. Bospor je rozjetý, se dvěma pohárovými postupy drží 12tizápasovou šňůru neporazitelnosti. „Ale to je úplně jedno. Znovu to bude o přístupu, ovšem já věřím, že tahle parta ví, co chce,“ řekl Marek Poštulka.

„Já vážně za celou svou sportovní kariéru nikdy nic velkého nevyhrál a nikam nepostoupil,“ říká Marek Poštulka, který si přeje zažít první postup v životě.

Bohumín teď fotbalem žije. Na domácí zápasy prodává místní pokladník zhruba 250 lístků, jenže vzhledem k volnému vstupu žen a dětí chodí fanoušků tak dvojnásobek. Zájem je také o zápasy venku, a ten v Heřmanicích bude obzvlášť sledovaný. Na sociálních sítích už fanoušci řeší, zda pojedou do Ostravy společně v jedné koloně (odjezd 16:05 h z náměstí). „Hlavně doufám, že se to zvládne bez nějakých excesů. Vnímáme ale, že naše okolí se na zápas hrozně těší, ostatně jako my,“ dodal předseda klubu Lukáš Fluxa.

Zápas bude jako hlavní řídit Nikolas Tilkeridis z Krnova, Michal Šimeček rovněž z Krnova a Ondřej Jurček z Ostravy.

Comments are closed.