Oslava se odkládá, Heřmanice byly šťastnější

Ačkoliv předvedli hráči Bosporu v Heřmanicích vynikající výkon, na kýžený bod nedosáhli. Soupeř tak snížil odstup v tabulce na sedm bodů, korunovace se tak Bohumínští budou moci dočkat v případě vítězství v nedělním domácím duelu s Polankou. V Heřmanicích sice srovnali dvougólové vedení soka, ale poslední slovo měli po standardce v závěru domácí borci.

Víc dopředu se od úvodu tlačil Bospor. V 19. minutě centr Richarda Vaclíka zastavil domácí stoper ve vápně rukou, kopala se penalta, ovšem František Hanus ránu jen otřel o břevno a skóre se neměnilo. To z protiakce se situace opakovala, jen na opačně straně. Dušan Socha na hranici vápna skluzem sestřelil Opatu a sám postižený z penalty poslal Heřmanice do vedení – 1:0.

Srovnat mohl po akci Hanuse hlavičkující kapitán Roman Košťál, balón ale prolétl nad brankou. Agilní Opata pak zahrozil na druhé straně, ale ve 36. minutě se skóre měnilo znovu. Opata pláchl po straně a jeho centr dopravil do brány P. Schwarz – 2:0. Bospor se tlačil dopředu a byl lepší, jenže Vaclíkova bomba prolétla těsně vedle a Hanus po stříleném centru Jaroslava Kubinského nedostal míč do sítě ani z malého vápna.

Po přestávce tlak Bohumínských narostl. V 54. minutě si Hanus pohrál kompletně s celou obranou soupeře a parádně snížil – 1:2. Domácí brankář Andrejko pak se jen modlil při další bombě Vaclíka, která minula cíl, ale vzápětí poslal do vápna centr Jan Nowinski a po pouhé minutě pobytu na hřišti hlavou srovnal David Jatagandzidis – 2:2.

Euforii Bohumínských ale utnuli domácí dvanáct minut před koncem, kdy trestný kop zřejmě obránci pouštěli brankáři, jenže úmysl přečetl Strojek a hlavou překonal Jakuba Švrčinu – 3:2. Vzápětí už více než 150 příznivců Bosporu znovu málem jásalo, jenže Hanusův pokus z 25 metrů mířil vedle. V závěru se ještě do šance probíjel střídající Martin Opic, ovšem Heřmanice si už tři body nenechaly vzít.

„I takové zápasy se hrají. Bohužel. Klukům nemám co vyčíst. Když se takhle prohraje po tak kvalitním výkonu, tak se těžko hledají slova. Chtěli jsme to dotáhnout, ale máme ještě další tři mečboly a uděláme všechno pro to, abychom si postup zajistili už s Polankou. Výkon měl opravdu vysoké parametry a ta euforie po vyrovnání, kdy mužstvo ukázalo obrovskou morální sílu, tak ta nás žene dál. A chceme ji zažít naplno příště,“ řekl trenér Marek Poštulka.

FC Heřmanice Slezská – FK Bospor Bohumín 3:2 (2:0), branky: 20. Opata z pen., 36. P. Schwarz, 78. Strojek – 54. Hanus, 69. Jatagandzidis. Sestava Bosporu: Švrčina – Ferenc, Košťál (82. Opic), Socha, Baculák – Sittek, Palej, Vaclík, Nowinski – Hanus – Kubinski (68. Jatagandzidis).

Comments are closed.