Bospor až do semifinále krajského poháru

Po středečním senzačním vyřazení Heřmanic se dalo čekat, že se Bospor objeví mezi dvěma nasazenými v TESKAHOR Krajském poháru mužů. Po triumfu v Poháru OFS Karviná byl bohumínský tým aktuálně nejvýše postaveným z finálové šestice, která bojuje o jediné místo v Poháru FAČR 2017/2018, tedy v soutěži, která se letos hrála jako MOL Cup.

K už dříve postoupivším Bosporu (krajský přebor, okres Karviná), TJ Jistebník (1.B třída, okres Nový Jičín) a TJ Sokol Štěpánkovice (1.A třída, okres Opava) se přidaly ve středu FK Staříč (okresní přebor, okres Frýdek-Místek) a TJ Ludgeřovice (1.A třída, okres Ostrava), jež nečekaně přešly po vítězství 4:2 přes Heřmanice. Až 10. května se bude hrát finále v okrese Bruntál, ve kterém se střetnou dva účastníci krajského přeboru FK Krnov a FC Slavoj Olympia Bruntál.

Na sekretariátu MS KFS Ostrava bylo rozhodnuto o tom, že nasazenými celky budou Bospor a právě vítěz z okresu Bruntál. V 1. kole TESKAHOR Krajského poháru se tak 10. května v 17 hodin utkají Ludgeřovice se Štěpánkovicemi a Jistebník se Staříčem. V semifinále se pak 24. května od 17 hodin střetne vítěz duelu Ludgeřovice – Štěpánkovice se soupeřem z okresu Bruntál, Bospor ve stejném termínu nastoupí na hřišti lepšího z dvojice Jistebník – Staříč.

Finále je na programu 7. června v 17 hodin a hrálo by se na neutrální půdě, zřejmě někde „na půli“ cesty mezi postupujícími semifinalisty. Vítěz TESKAHOR Krajského poháru se pak probojuje do Poháru FAČR (letos MOL Cupu).

Comments are closed.