Ve středu s Interem o (první?) trofej sezóny

Splněná povinnost, ale také první dílčí splněný cíl v sezóně. Tak lze vnímat středeční odvetu finále Poháru Okresního fotbalového svazu, ve které se muži Bosporu od 17 h utkají na hřišti Fotbalového areálu Pavla Srnička s účastníkem 1.B třídy Interem Petrovice. První duel vyhrál bohumínský celek na půdě soupeře 3:0 a je blízko zisku trofeje.

Dá se opět předpokládat, že trenérská dvojice Marek Poštulka – Martin Kempný zátěž rozloží i na hráče, kteří nedostávali dosud tolik příležitostí v  zápasech krajského přeboru. „Náš cíl je jasný, chceme vyhrát a probojovat se do krajského poháru,“ uvedl předseda klubu Lukáš Fluxa.

Inter o víkendu nehrál, zápas v Hnojníku byl kvůli špatným povětrnostním podmínkám odložen. V minulém kole Petrovičtí prohráli doma se Smilovicemi 2:3. Bospor si v sobotu přivezl bod za remízu z Dětmarovic. Bohumínští tak mohou získat konečně nějakou trofej, v sezóně ale rozhodně nemusí být poslední… 

Vítězové okresních finále postoupí do krajského poháru, kde budou dva celky nasazeny a zbylé čtyři čeká čtvrtfinále. Vítězové postoupí do semifinále a celkový vítěz se začlení do předkola dalšího ročníku MOL Cupu.

Pohárové utkání řídí Lukáš Farnik, asistenty budou Marek Chmiel a Michal Farnik. Duel začíná v 17 hodin a vstup je zdarma.

Ostatní finále okresů

Okres Bruntál – finále: FC Slavoj Olympia Bruntál – FK Krnov (10. 5., 17:00).

Okres Frýdek-Místek – finále: FK Staříč – SK Nošovice-Lhoty (26. 4., 17:00).

Okres Nový Jičín – finále: TJ Spálov – TJ Jistebník 2:1.

Okres Opava – finále: TJ Sokol Velké Heraltice – TJ Sokol Štěpánkovice (26. 4., 16:30).

Okres Ostrava – finále: TJ Ludgeřovice – FC Heřmanice Slezská (3. 5., 17:00).

Comments are closed.