I remíza v derby navýšila odstup!

Těsně po závěrečném hvizdu okresního derby v Dětmarovicích se ve tvářích hráčů Bosporu dalo vyčíst zklamání z bezbrankové remízy, ale dobrou pohodu jim pak vrátilo po pár minutách zjištění výsledku duelu z Háje ve Slezsku, kde prohrály druhé Heřmanice 0:1. Bohumínský tým tak vede krajský přebor osm kol před koncem už o sedm bodů!

Utkání v Dětmarovicích přitom neslo klasické znaky derby. Boj o střed hřiště, vyhecované osobní souboje a smazání rozdílu čtyřiadvaceti bodů v tabulce. Domácí měli zprvu navrch a v první velké šanci se ocitl Hrtánek, který po trestném kopu v 8. minutě z malého vápna hlavou minul. Bospor odpověděl šancí Richarda Vaclíka, po jehož střílené přihrávce se marně natahoval Petr Šiška.

Od 30. minuty už to byl naprosto vyrovnaný zápas. Nikdo nebyl lepší. Když to vypadalo, že by se hosté mohli ujmout taktovky duelu, málem je dvakrát srazil domácí Holý. V 62. minutě v asi nejtutovější šanci derby ze tří kroků nevyzrál na skvělý reflex brankáře Jakuba Švrčiny, vzápětí po rohu jeho rána jen tak prosvištěla nad šibenicí bohumínské branky.

Vzápětí málem platilo okřídlené nedáš-dostaneš, centr Vaclíka se snesl na břevno brány domácího SK. Nejvýraznější šance hostů přišla čtvrt hodiny před koncem – střídající Martin Opic vystihl rozehrávku dětmarovické obrany, pohrál si i s posledním protihráčem, jenže nevyzrál na brankáře Kotrlu. A když Opic osm minut před koncem minul hlavou po trestném kopu Vaclíka, body se po právu dělily.

SK Dětmarovice – FK Bospor Bohumín 0:0. Sestava Bosporu: Švrčina – Šiška, Socha, Košťál, Baculák – Sittek (76. Ferenc), Vaclík, Kubinski (60. Palej), Nowinski (67. Kalous) – Hanus – Jatagandzidis (60. Opic).

Comments are closed.