Další derby na cestě za snem – Dětmarovice

Domácí Dětmarovice budou v sobotu od 16 h další nepříjemnou překážkou hráčů Bosporu při jejich cestě za postupovým snem. Kdysi ambiciózní klub během zimní přestávky dost omladil tým, ovšem řez zatím úspěšný není. Po porážce ve Frenštátě se Dětmarovičtí, kteří na podzim podlehli i v Bohumíně 0:2, octil v bezprostředním kontaktu se dnem tabulky.

Derby ale nemívá favorita, zápasy bývají dost vypjaté. Na straně domácího SK se bude chtít určitě ukázat i Lukáš Kurušta, který na podzim v 11 zápasech odehrál za Bospor 646 minut a vstřelil jednu branku. V zimě pak změnil dres. „Tým je mladý, navíc nás trápí zdravotní neduhy řady hráčů. Nemá cenu si nic nalhávat, spodek tabulky se přiblížil a my hrajeme o záchranu. Teď v derby bychom body potřebovali,“ uvedl kouč Dětmarovic Josef Jadrný pro Deník.

Bospor by však rád udržel šestibodový odstup v tabulce od svého hlavního pronásledovatele z Heřmanic. Tým ze Slezské Ostravy hraje na půdě osmého Háje ve Slezsku, kde bude rovněž velkým favoritem. „Nedíváme se na ostatní, zajímají nás naše výsledky a výkony. Pokud budeme koncentrovaní jako v Orlové anebo minule proti Šenovu, je v našich silách při využívání šancí utkání zvládnout,“ poznamenal trenér Bosporu Marek Poštulka.

Utkání v Dětmarovicích začíná v 16 hodin, řídí jej jako hlavní Ondřej Jurček a asistenty budou Jan Sivera a Šárka Dytková.

Comments are closed.