Bospor skládá těžký reparát (neděle, 15:00)

Měla to být jarní premiéra Bosporu v krajském přeboru, ale řízením osudu (a soutěže) už mají svěřenci trenérů Marka Poštulky a Martina Kempného úvodní mistrovský duel roku za sebou. A nejraději by na něj zapomněli. V neděli 19. března od 15:00 h budou na hřišti Fotbalového areálu Pavla Srnička proti Vendryni skládat reparát za vstupní čeladenský debakl 1:4.

Jenže to nebude žádná procházka růžovým sadem, byť soupeř je v tabulce devátý. Vendryni v krajském přeboru působí čtvrtou sezónu a ještě nikdy v Bohumíně neprohrála! „Patří spíš k těm soupeřům, které nevyhledáváme,“ připustil trenér Marek Poštulka, ale rázně zahnal všechny chmurné myšlenky: „Pokud ovšem chceme hrát o postup, musíme to zvládnout. Výkon z Čeladné by na tři body ale nestačil. Ten neměl parametry ani na nižší soutěž.“

Na podzim byla Vendryně jedním ze dvou soupeřů, který získal skalp Bosporu. Ve druhém kole prohráli Bohumínští na Třinecku vysoko 3:5. „Udělali jsme chyby v obraně, za které jsme krutě zaplatili. Dost šancí jsme i nevyužili, bylo to dost divoké, ostatně jako vždy s Vendryní. Ještě mám v živé paměti i poslední zápas na našem hřišti (prohra 1:3 – pozn. aut.). Padaly parádní góly, bohužel ale do naší sítě,“ varoval tým před bohorovností kouč.

Bospor tak má co napravovat. Jednak vstupní porážku z Čeladné, navíc i selhání z podzimu z Vendryně. Soupeři jsou připraveni v případě zaváhání jít znovu do čela tabulky, vždyť před Heřmanicemi i Čeladnou už mají žlutomodří náskok jediného bodu. „Bohužel budou scházet Dominik Palej a František Hanus, kteří jsou v cizině. Šanci dostanou další,“ dodal Marek Poštulka s tím, že k dispozici už by měl být i Jakub Sittek, absentující v prvním duelu.

Zápas na hřišti za parkem začíná v neděli v 15:00 hodin a řídit jej bude šilheřovický ostřílený arbitr s ligovými zkušenostmi Petr Čecháček. Na diváky čeká poločasová soutěž slosovaných vstupenek, tak si určitě nenechte jarní premiéru Bosporu na domácím hřišti ujít. Hráči věří, že začíná druhá polovina jejich vytoužené cesty za postupem!

Comments are closed.