Festival šancí, gól ovšem nepřišel

Po souboji s nejneoblíbenějším soupeřem Bosporu v krajském přeboru se historie bohužel nepřepisovala. Vendryně také na pátý pokus v Bohumíně uspěla, i když domácí měli hromadu šancí, trefili třeba i tyč, jenže gólu se fanoušci ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička nedočkali.

Bospor po sobotní výhře Heřmanic klesl na druhé místo tabulky a hráčům jakoby to v koncovce svazovalo nohy. Už ve 3. minutě hlavičkoval zblízka nad David Jatagandzidis, asistent rozhodčího však signalizoval ofsajd. Hosté působili velice kompaktně a zprvu drželi krok, první jejich možnost spálil po čtvrthodině Racko.

Asi nejblíže gólu byli domácí vzápětí – po pravé straně se řítil sám na brankáře Jakub Sittek, jeho bomba však jen zatřásla tyčí branky soupeře. Následně si cestu do sítě nenašel ani volej Jana Nowinského po rohovém kopu. Na opačné straně se vyznamenal Jakub Švrčina při ráně z trestného kopu a další křížná střela hostů mířila mimo tyče.

Posledních dvacet minut první půle bylo ve znamení obrovského náporu Bosporu. Ve 27. minutě se po centru Richarda Vaclíka zblízka neprosadil Petr Šiška, pak v nadějných pozicích na míč o vlásek nedosáhli Jatagandzidis se Sittkem, tečovaná dělovka Vaclíka skončila nad.

Vendryně zahrozila Rackem, ale pak byla znovu pod tlakem. Gól nepadl po pokus Romana Košťála po rohu, ve skrumáži se neprosadil ani Dušan Socha, ve 38. minutě pak další tutovku promarnil znovu Jatagandzidis. Po dalším centru Šiška mířil nad a další možnosti prováhal Vaclík – v sóle ho vychytal gólman Pecha a další jeho pokus se mezi tyče nevešel.

Do přestávky si na schopnostech brankáře Vendryně vylámal zuby ještě Lukáš Kalous a pak nedokázal Jatagandzidis ani nadvakrát uklidit do sítě balón poskakující v malém vápně. Hosté ale málem šli do kabin s náskokem, Švrčina znovu musel zasahovat proti ráně z dalšího trestného kopu.

Po přestávce byl nápor Bosporu trvalý, ovšem šancí už ubylo. V 55. minutě obrovskou šanci promarnil smolař Jatagandzidis, který se pak neprosadil se Šiškou ani po další dobře kopnuté standardce Vaclíka.

Deset minut před koncem hlavou netrefil prostor mezi tyčemi Nowinski a v poslední tutovku v 86. minutě spálil Roman Košťál, který trefil zblízka padajícího brankáře hostů a další pokus ve skrumáži vyřešil s obrovským štěstím znovu Pecha.

Vendryně tak prodloužila tradici, v Bohumíně ještě nikdy neprohrála. „Co k tomu dodat. Šancí bylo na dva zápasy, někdy bylo až neuvěřitelné, co jsme nedokázali proměnit,“ kroutil hlavou trenér Bosporu Marek Poštulka. Po prohře v Čeladné je to další citelná ztráta, navíc tým čeká cesta do Bruntálu.

FK Bospor Bohumín – TJ Vendryně 0:0. Sestava Bosporu: Švrčina – Baculák, Socha, Košťál, Kalous – Sittek, Vaclík, Šiška, Nowinski – Ferenc (46. Opic) – Jatagandzidis (87. Kubinski).

Comments are closed.