Start čeká i starší žáky. Přípravu odmakali!

Družstvo starších žáků přezimovalo na osmé příčce tabulky krajského přeboru. Na Velký pátek v 10 h vstoupí tým do druhé poloviny sezóny na hřišti Baníku Albrechtice, kde bude plnit vždycky nevděčnou roli papírového favorita. Borci pod vedením trenéra Pavla Keprta zvládli náročnou zimní přípravu včetně kempu v polské Jistebné a na boje o mistrovské body jsou pořádně natěšení.

„Po konci podzimu jsme nelenili a plynule jsme navázali dalšími tréninky. Během dlouhého zimního období jsme se věnovali hlavně herním činnostem jednotlivce – rozvoji síly, rychlosti a dynamiky,“ prohlásil trenér týmu U15 Pavel Keprt, který si pochvaloval i březnový pobyt v Jistebné: „Našli jsme v centru Halniak a areálu u místní školy skvělé prostředí, bylo o nás perfektně postaráno.“

Společný pobyt mimo domov měl nejen sportovní, ale i důležitý společenský a seznamovací aspekt. „Tam se tvořily pevné vazby v týmu, noví kluci nám opravdu výborně zapadli do kolektivu. Celý náročný týden všichni zvládli na jedničku a o víkendu, i přes velkou únavu, obhájili pak prvenství v domácím halovém turnaji Bospor Cup, čehož si také moc cením,“ dodal kouč.

Starší žáci úspěšně absolvovali i halovou ligu Okresního fotbalového svazu Karviné, ve které obsadili druhé místo, někteří borci naskakovali i do stejné soutěže mladšího dorostu, kdy pod vedením Davida Vavrušky a Marka Konečného došli až do krajského finále. „V zápasech venku jsme poté pracovali na týmovosti a zdokonalovali herní principy. A všechny zápasy jsme vyhráli,“ uvedl Pavel Keprt.

Kádr čítá dvacet hráčů a dva brankáře, trenéři pevně věří, že na jarní část je tým dobře připraven a moc už se těší na start v Albrechticích. „Náš cíl? Bavit se fotbalem, mít dobrou partu a samozřejmě se dál zlepšovat. Přístup k tréninkům, turnajům i přípravným utkáním byl u drtivé většiny kluků nadstandardní, tak se snad máme na jaře na co těšit,“ usmál se trenér týmu U15.

Výsledky venkovních přípravných zápasů FK Bospor U15: Záblatí dorost 6:3, FC Poruba U14 6:1, Český Těšín 5:2, Vítkovice U15 B 3:0, MFK Orlová mladší dorost 3:1, FC Hlučín U14 7:1, UNIE Hlubina 8:0. Právě ze zápasů s Hlubinou jsou i snímky našeho fotoreportéra Pavla Sporysche, hráče týmu U15.

Program domácích mistrovských zápasů FK Bosporu U15: Rýmařov (so 6. 4. 10:00), Slavia Opava (so 20. 4., 10:00), Krnov (27. 4., 10:00), Bruntál (st 8. 5., 10:00), Ostrava-Jih (so 11. 5., 10:00), Vřesina (so 25. 5., 10:00), Hlučín (so 8. 6., 10:00).

Comments are closed.