Cenný skalp! Bospor zůstává stoprocentní!

Po šťastném vítězství nad opavskou rezervou tentokrát Bospor brilantně zvládl souboj sousedů v tabulce, a přestože brzy prohrával, nakonec si díky úžasné efektivitě zajistil ve Vratimově tři body za výhru 4:2. Na jaře svěřenci trenéra Martina Špičky zůstávají stoprocentní a i nadále chtějí čeřit vody v popředí tabulky divize F, aktuálně patří Bohumíňákům třetí pozice.

Nebylo to jednoduché skládání sestavy. Po odpykání trestu za červenou kartu se vrátil do základu Ondřej Kubík, jenže kvůli vyloučení v minulém kole vypadl kapitán Ondřej Václavíček, svalové potíže zase nepustily na hřiště Adam Karčmáře. Do zahajovací sestavy tak naskočil mladíček Viktor Kubinski, první minutu kariéry v divizi odehrál pak i dorostenec Patrik Brak, ročník narození 2006.

Pro hosty nezačal zápas vůbec dobře. V 7. minutě se dlouhý aut Kavana dostal až na druhý konec šestnáctky, kam si naběhl nikým nestřežený Maršál a z těžkého úhlu s pomocí břevna propálil Jakuba Kodeše – 1:0. Vratimov měl do 25. minuty poměrně výraznou územní převahu, ale bohumínská obrana odolávala, zejména se dařilo eliminovat vzdušené ataky nebezpečného soupeře.

Srovnání přišlo jako blesk z čistého nebe. Rychlý výpad po pravé straně využil Petr Bloksch k přízemnímu centru, za obránce seběhl Martin Gaži a placírkou zamířil k tyči – 1:1! Bospor vstřelená branka nakopla a v půli už Bohumíňáci vedli. Jakub Kodeš včas zasáhl před Novotným, založil rychlý útok, na jehož konci Schmutz ve vápně fauloval Gažiho a Martin Sporysz se z penalty nemýlil – 1:2!

Po přestávce byl už výkon hostů přece jen sebevědomější. A po zásluze přišel i třetí gólový zářez. V 57. minutě mladičký slovenský záložník Samuel Fulier, který měl lví podíl také na akci, předcházející penaltovém zákroku na Gažiho, z rohu našel nabíhajícího navrátilce do sestavy Ondřeje Kubíka, který trknul míč na milimetry přesně ke vzdálenější tyči – 1:3!

Domácí celek se ještě jednou vrátil na dostřel. Po dlouhém obléhání bohumínské branky a několika odrazech se balón v 77. minutě dostal ke kopačce Schmutze, který možná i trochu se štěstím propálil brankáře Bosporu – 2:3. Hosté ale svou výhru ještě stihli potvrdit – v 90. minutě Vojtěch Malysz nezištně přihrál Blokschovi, jehož přízemní střela brankáři Střalkovi proklouzla do sítě – 2:4!

„Na jaře jsme z minima vytěžili maximum. Není to u nás zatím o fotbalovosti, ale kluci k zápasům přistoupili velmi odhodlaně, chtěli je zvládnout za každou cenu, a toho si fakt vážíme. Chybí nám někteří klíčoví hráči, ale až budou k dispzici, tak věřím, budeme předvádět i pohledný, kombinační fotbal. Jsme na špici a to je snad super pozvánka pro diváky,“ řekl asistent trenéra Patrik Poštulka.

FC Vratimov – FK Bospor Bohumín 2:4 (1:2), branky: 7. Maršál, 77. Schmutz – 34. Gaži, 45. z pen. Sporysz, 57. Kubík, 90. Bloksch. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Blejchař, Jan Kodeš – Bloksch, Fulier (90. Brak), Kubinski (46. Ferenc), Hanus (81. Mooc), Sporysz – Gaži (88. Malysz), Piekoś.

Comments are closed.