Blejchařova hlavička v nastavení za tři body!

Jarní premiéra proti Opavě B na bohumínském stadionu Pavla Srnička, který by právě v neděli slavil 56. narozeniny, přinesla typický duel pro tuto část sezóny. K vidění byl tuhý boj, spousty střetů i málo šancí. Život pak hráčům ztěžovaly ještě navíc nepříjemný vítr a hrbolatý trávník. Vyrovnaný duel tak rozhodl v páté minutě nastavení hlavou Jakub Blejchař, Bospor přitom od 74. minuty hrát v deseti.

Trenéru Martin Špičkovi scházeli zranění Aleš Mooc i Jonasz Piekoś, za vyloučení pykal Ondřej Kubík, ale i hosté dávali sestavu těžko dohromady, zvlášť když dopoledne bojovalo opavské áčko na Žižkově. První divizní bohumínskou šanci nového kalendářního roku si tak ve 13. minutě vypracoval po centru Jakub Blejchař, v záklonu ovšem prozatím ještě neseřídil svoje mířidla.

Na opačné straně se prodral přes stopery k jemné teči přízemního centru Ligač, ale Jakub Kodeš byl pozorný. I druhá domácí možnost, a bohužel poslední v první půli, se zrodila po standardce, jenže na přesnější zakončení neměl v akrobatické pozici čas Martin Noga. Po zbytek poločasu se bojovalo o míč ve středu hřiště, slušná návštěva 400 diváků si užívala spíš příjemného počasí.

A boj pokračoval. Brzy pro svalové potíže musel ze hry Adam Karčmář, jeho místo zaujal ve své velké chlapské divizní premiéře odchovanec Viktor Kubinski. Opavská rezerva pak malinko zlepšila pohyb, a tak opticky držela více míč na kopačkách, ovšem do 70. minuty se čekalo na šanci.

Pak se tvrdě opřel do trestného kopu Jan Kodeš, brankář Hafera stačil balón jen vyboxovat, a dorážka Ondřeje Václavíčka byla gólová. Jenže praporek nahoře držel asistent rozhodčí a i podle videozáběrů je jasné, že s rozklíčováním této situace by se pořádně nadřel i VAR. Ale branka neplatila.

O čtyři minuty později přišla ohromná komplikace pro Bospor. Do šance se po propadnutí míče ve středu pole zprava řítil Sochor, kapitán Václavíček se mu pod nohy vrhnul skluzem, a byť se ještě i po skončení zápasu dušoval, že netrefil míč, ale ani soupeře, tak sudí Godfryd tasil bez váhání červenou kartu! To už se Bohumíňáci museli zatáhnout.

A přežili velkou šanci v 90. minutě, kdy Jakub Kodeš vyřešil průnik Ligače. V závěrečné čtvrté minutě nastavení obrana hostů v poslední chvíli hasila průnik Františka Hanuse sražením míče na roh, který i odvrátila. Jan Ferenc přesto dostal od sudího šanci zopakovat centr, Hanus přetažený balón vrátil do malého vápna, tam se po něm vrhnul hlavou Blejchař a rozhodl – 1:0!

„Pro oba týmy to bylo složité, v těžkých podmínkách to s fotbalem nemělo moc společného. Chtěli jsme hru zjednodušit, šancí na obou stranách moc nepřišlo. Naši snahu pak přibrzdila červená karta, ale nakonec se nám povedlo udeřit z poslední standardní situace v zápase. I tak to někdy chodí, ale tentokrát nevyhrál lepší, nýbrž šťastnější tým,“ řekl asistent trenéra Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – Slezský FC Opava B 1:0 (0:0), branka: 90+5. Blejchař, ČK: 74. Václavíček. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Blejchař, Václavíček, Jan Kodeš – Bloksch, Fulier (83. Malysz), Karčmář (51. V. Kubinski), Noga (58. Ferenc), Sporysz  – Hanus, Gaži.

Comments are closed.