Z Bruntálu po otočce skóre bohužel s prázdnou

Už to vypadalo, že Bospor naváže na povedená první dvě kola divize F také v Bruntále, trefa Petra Bloksche poslal Bohumíňáky do vedení, ovšem omlazené a důrazné domácí mužstvo si otočkou skóre vybojovalo nakonec tři body. Svěřenci trenéra Martina Špičky tak mají na kontě shodně po jedné výhře, remíze a porážce, v neděli je doma čekají zatím nebodující Vítkovice.

Po hodech přichází často půst a první poločas duelu v Bruntále tomu odpovídal. Domácí byli prostě pohyblivější, agresivnější a měli stálou územní převahu. Několik závarů při standardních situacích se obešlo bez větší šance, aby naopak málem poslal hosty do vedení Oumar Touré, který přebral pas od Aleše Mooce, jenže gólmana Šidláka v pádu nepropálil. Na opačné straně zase minul agilní Schwarz.

Ve 26. minutě se záložník z Pobřeží slonoviny v bohumínském dresu proměnil ze střelce v nahrávače, africkou „českou“ uličkou poslal do sóla Petra Bloksche, který s citem dloubnul balón před domácího gólmana – 0:1! Jenže o osm minut později se z nenápadné standardní situace snesl balón do vápna hostů, kde se objevil kousíček od brány Modelský a trochu lacino hlavou srovnal – 1:1.

Po pauze Bospor i s novicem Jakubem Blejchařem v základu zlepšil pohyb bez míče, zpřesnil souhru a domácím se vyrovnal také v agresivitě, a začaly přicházet šance. V 50. minutě Touré vymyslel tutovku pro Františka Hanuse, bohužel jeho křížná střela minula cíl. O pět minut později přišla asi klíčová akce souboje – na Blokschův centr si naběhl na druhou tyč Ondřej Kubík, vše udělal správně, jen minul…

Když to vypadalo, že domácím docházejí síly, tak přišla nepozornost ve vápně Bohumínských a bylo zle. Schwarz se dostal k nenápadnému přetaženému centru, který směřoval do brány, Jakub Kodeš jej stačil vyškrábnout na břevno, ale po balónu se neohroženě vrhnul Modelský a otočil stav – 2:1. Byl to šok, ze kterého se Bospor pár minut oklepával, a Bruntálští znovu získali půdu pod nohama.

Srovnat mohl Bloksch, ke kterému prodloužila hlavou míč střídající druhá posila z Pobřeží slonoviny Ludel Kouadio, gólman Šidlák s obránci ale balón srazili na roh. O chvíli později se po další standardce opřel do balónu Vojtěch Malysz a trefil jen gólmana Bruntálu. Po měsících pauzy se dostal na hřiště i Jakub Padých, ale stačil už jen sledovat, jak po akci Schwarze pečetil výhru domácích Krywda – 3:1.

„Do utkání jsme nevstoupili dobře, soupeř byl živější a několikrát zahrozil. Celý poločas jsme tahali za kratší konec. Po pauze to už z naší strany bylo lepší, ale rozhodl smolný druhý gól Bruntálu. Škoda neproměněných šancí, zápas jsme mohli zlomit na svou stranu i my. Ale je třeba uznat, že soupeř byl lepší asi v tom, že chtěl vyhrát víc,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

MFK Bruntál – FK Bospor Bohumín 3:1 (1:1), branky: 34. a 72. Modelský, 85 Krywda – 26. Bloksch. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Blejchař, Václavíček, Jan Kodeš – Karčmář (80. Ferenc) – Marič (80. Padých), Bloksch, Touré, Hanus (73. Malysz), Kubík (73. Noga) – Mooc (70. Kouadio).

Comments are closed.