Oumar už nebude sám, Bospor hlásí posilu!

Věhlasný fotbalový novinář Fabrizio Romano by už klidně mohl vyslat do světa svůj tradiční tweet Here we go!, jenž předznamenává zajímavý přestup. Kádr Bosporu doplnil dvaadvacetiletý útočník N’Sikan Ludel Kouadio z Pobřeží slonoviny, který naposledy hrál za francouzský klub Saint-Denis Union Sport. Vedení klubu dělá maximum, aby hbitý forvard byl k dispozici už pro nedělní duel v Bruntále.

Ivořan, jak se říká obyvatelům Pobřeží slonoviny podle anglického pojmenování země Republiky Côte d’Ivoire, se narodil 31. ledna 2001 na předměstí hlavního města Abidjanu v Plateau. Do Bohumína se dostal díky projektu Afrikana, který zastřešuje hráčský agent Tiote Siaka Shabba. Někdejší basketbalista, který po bývalém angažmá v tehdejším novojičínském klubu Mlékárna Kunín zůstal v Česku, přivedl už také do týmu Bosporu šikovného ofenzivního záložníka Oumara Tourého.

Mladík, který už se s bohumínským týmem týden připravoval, zaujal svou rychlostí a hbitostí. „Navíc útočníků nemáme nazbyt, a tohle je určitě zajímavý hráč,“ potvrdil kouč Martin Špička. Angažování svého krajana si asi nejvíce bude pochvalovat právě Oumar Touré, který s novou posilou bude i sdílet společně byt. A na světě už je i přezdívka 170 cm vysokého borce, jehož spoluhráči oslovují Luďku.

Je to novinka, že v kádru Bosporu se objevili dva hráči z afrického kontinentu. „Strategicky chceme přivádět hráče z Bohumína a okolí, ale těch není tolik, a navíc požadavky českých fotbalistů stoupají. A co je horší, podání ruky pak ještě neznamená, že hráč skutečně i přijde. V tom je zatím přístup Afričanů i jejich agenta diametrálně odlišný,“ řekl předseda FK Bospor Lukáš Fluxa.

Přesto nadějí na přivedení hráčů se vztahem ke klubu se Bospor nevzdává. A není vyloučeno, že se ještě něco zajímavého také v tomto letním přestupovém období ještě urodí… „Pracujeme dál,“ dodal tajemně šéf klubu.

Comments are closed.