Servírované africké menu Vratimovu nechutnalo

Famózní domácí vstup do sezóny mají za sebou muži Bosporu. Omlazený tým se s posilami nabitým nováčkem z Vratimova moc nepáral a soustředěným, odpovědným a kolektivním výkonem si družina Martina Špičky vydřela zasloužené vítězství 2:0. Za parkem se přitom servírovalo africké menu, o oba góly se totiž postaral Oumar Touré z Pobřeží slonoviny.

Byl jednou ze čtyř nových tváří, které ve svém týmu fanouškům představilo i bohumínské mužstvo. To od začátku spoléhalo na pevný obranný blok a vyráželo k rychlým brejkům. Ve 14. minutě se poprvé ukázal Oumar Touré, který se zleva vřítil za obranu hostů, a jeho rána skončila zvnějšku na brankové konstrukci, gólman Müller by jinak byl proti dělovce hbitého ofenzivního záložníka bezmocný.

Dlouho se bojovalo o střed hřiště. Bospor soupeři nic nedovolil, naopak několik slibných výpadů se domácím nepovedlo dotáhnout do úspěšného konce. Ve 42. minutě se však situace docela radikálně změnila. Petr Bloksch připravil palebnou pozici pro Oumara Tourého a bylo to rázem 1:0! Borec z Pobřeží slonoviny se stal prvním africkým hráčem, který se prosadil v historii bohumínského klubu.

Těsně před poločasem ale zahrozili i Vratimovští. Po standardní situace vystoupal na druhé tyči nejvýš do vzduchu Chlopek, který byl jedním z hráčů, jenž s Bosporem jednal o kontraktu a nakonec si vybral tým divizního nováčka, a jeho hlavička shora poskočila na břevně domácí branky. V úmorném vedru si ale Bohumíňáci pohlídali poločasový náskok.

Po pauze držel Vratimov ještě déle míč na kopačkách, kloudnou šanci si ale proti pozorně bránícímu soupeři nevypracoval. Po hodině hry naopak František Hanus vyslal do sóla Bloksche, jenže jeho rána trefila vybíhajícího Müllera. O chvíli později po spolupráci Oumara Tourého s Ondřejem Kubíkem se zjevil v tutovce i Hanus, bohužel trefil jen gólmana, stejný hráč po rohu hlavičkou jen do boční sítě.

Gól přišel zčistajasna. V 75. minutě hostující Zupko otálel s rozehrávkou, čehož využil neúnavný Oumar Touré, obral jej o balón a do poloprázdné branky navýšil bohumínský náskok – 2:0! O chvíli později po jeho centru zkoušel nůžkami skórovat Hanus, míč mu ideálně nesedl. Vratimov hrozil až v závěru: Chlopkova nenápadná rána zatřásla tyčí a stejný hráč v nastavení nepropálil Jakuba Kodeše, závěrečná hlavička Zbavitele už šla mimo.

„Na soupeře jsme se perfektně připravili, věděli jsme, co od Vratimova čekat. Co jsme nachystali, to kluci do puntíku i splnili. Soupeř si vytvořil šance až v závěru, kdy už nakopával míče dopředu, naopak my zápas mohli zlomit dříve, šance měli Petr Bloksch i Franta Hanus. Věděli jsme, kde jsou slabiny soupeře, a v tom jsme i zápas rozhodli,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – FC Vratimov 2:0 (1:0), branky: 42. a 75. Oumar Touré. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Marič, Karčmář, Hanus (84. Ferenc), Sporysz (50. Malysz) – Bloksch, Oumar Touré – Mooc (67. Noga).

Foto: Městské noviny OKO – Pavel Čempěl

Comments are closed.