Shrnutí šéftrenéra Petra Bijoka: Mládež šlape!

Pět mládežnických družstev se zapojilo do podzimních mistrovských soutěží pod hlavičkou FK Bospor. V krátkém shrnutí se šéftrenér mládeže Petr Bijok pokusil zhodnotit působení družstev v první části sezóny a je to tedy veskrze příjemné bilancování. Mládež bohumínského klubu šlape, stabilizovalo se trenérské zázemí a také početní zastoupení v týmech je skvělé úrovni.

Mladší přípravka pod vedením trenérského dua Petr Bijok, Jakub Tomáš hraje okresní soutěž ve skupině B a zaostává za MFK Karviná o šest branek. „Soutěž těch nejmenších se nehraje na body, ale právě na počet vstřelených branek. Kluci jich nasázeli celkem 202 a naším nejlepším střelcem je zatím Lukáš Kocur s 53 góly,“ hodnotil kouč Petr Bijok.

Starší přípravka pod vedením trenérů Stanislava Bartla a Michala Ptoszka si vede taky velice dobře a drží se na druhé pozici v okresní soutěži za silným týmem MFK Havířov. „Nejlepším střelcem našeho družstva je se 43 brankami Dominik Dobřanský,“ poznamenal šéftrenér mládeže.

Starší a mladší žáci se museli sžít s úrovní krajského přeboru. Do třetí nejvyšší regionální soutěže postoupili v létě a hlavně začátky byly těžké. Starší žáky vedou Pavel Keprt s Miloše Unzeitigem, mladší si vzali do parády Martin Šebek a Roman Košťál. „Starší kluci se drží na 10. místě, nejlepším střelcem mužstva je sedmigólový Lukáš Feler. Mladší jsou dvanáctí, Daniel Grobelný se trefil čtrnáctkrát,“ dodal.

Dorost pod vedením Dušana Socha a Pavla Grygiela druhým rokem bojuje v krajské soutěži a nevede si vůbec špatně. „Dorostenci až nešťastnou porážkou v posledním kole přišli o titul půlmistra a tak přezimují pouze o skóre druzí. Top střelcem týmu je Adam Veverka s 10 góly,“ konstatoval šéftrenér Petr Bijok.

Co dodat závěrem? „Je potřeba poděkovat všem trenérům, kteří našim dětem věnují spoustu svého volného času, a taky všem, co nás podporují a snad nám i fandí. To znamená hlavně rodičům, vedení klubu a samozřejmě našemu generálnímu partnerovi, městu Bohumín,“ dodal mládežnický šéf FK Bospor.

Comments are closed.