Bospor čeká další omluvenka a těžký soupeř

Už se skoro stalo tradicí, že fotbalisté Bosporu v každém domácím zápase potřebují odčinit nezdar z utkání venku. Zatímco doma jsou Bohumíňáci se třinácti získanými body nejlepší v divizi F, tak souboje na stadionech soupeřů moc nezvládají, a proto jim patří až šestá příčka v tabulce.

V neděli od 14.30 hodin budou muset napravovat další výsledkový nezdar z Krnova, ovšem soupeř bude tentokrát skutečně těžkého kalibru. Za park totiž dorazí momentálně vedoucí celek tabulky a zároveň s 30 vstřelenými góly v deseti duelech i nejofenzivnější tým soutěže, Slezský FC Opava B.

„Co z toho, že jsme v Krnově drželi míč a měli šance, když jsme doplatili na mizernou koncovku. Naši defenzívu zničili jediný hráč, autor hattricku Váňa,“ neskrýval rozladění po porážce 1:3 na trávníku nováčka soutěže trenér Bosporu Martin Špička a dodal: „Krnov nás porazil jednoduchým fotbalem.“

Omluvenkou za výkon venku bude jedině vítězství v domácím klání, jenže do Bohumína dorazí tým rezervy opavského druholigového celku, navíc ve výtečném rozpoložení. Slezský FC v minulém kole doma deklasoval Břidličnou 8:1, čtyři góly dal střelec Vít Veselý. „Je to mladý tým, běhavý. Bude to zase o proměňování šancí, ale musíme být i pevnější v defenzivě,“ naznačil trenér.

Kromě dlouhodobě zraněného Ondřeje Strojky by měl mít k dispozici kompletní tým, otazník visel nad startem Jana Stoška, který zřejmě bude muset plnit pracovní povinnosti. „Nevylučuji, že sestavu pozměníme. Hrát budou ti, kteří prokazují největší chuť porvat se o vítězství,“ doplnil Martin Špička.

Pikantní příchuť bude mít duel pro opavského kouče Davida Vavrušku, který mentorsky vede svoje trenérské pomocníky, někdejší ligové hráče Zbyňka Pospěcha a Tomáše Mičolu. Před časem se z něj stal Bohumíňák, a ze svého domova na hřiště za parkem to má slabých pět minut chůze…

Zápas začíná ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička za parkem v neděli 16. října v 14.30 hodin, řídit jej bude Roman Páral z Týna nad Bečvou.

Comments are closed.