Bospor čeká šichta na půdě zlobivého nováčka

Výsledkově skvěle zvládnutý start do nového soutěžního ročníku bude chtít Bospor potvrdit také na zmodernizovaném stadionu Unie Hlubina. V duelu, který má výkop v sobotu v 17 h, by měli být hosté favority, vždyť soupeř postoupil do divize F až ze čtvrtého místa krajského přeboru, ale pozor! Unie na úvod vyhrála díky hattricku Chlopka v Břidličné 3:2 a v poslední době dokázala potrápit i Bospor!

Loni v létě Bohumíňáci porazili celek Hlubiny v generálce před startem divize 1:0, ale v dlouhé zimní pauze se na umělé trávě se stejným soupeřem utkali dvakrát – nejprve prohráli 2:3, pak remizovali 0:0. „Je to kvalitní tým, fotbalově vyspělý. Víme, co od domácích čekat, rozhodně to nebude souboj outsidera s favoritem,“ varoval trenér Bosporu Martin Špička před zápasem pod věží Bolt Tower.

Jeho svěřenci zvládli pohárové derby s Havířovem (5:2) a následně i souboj druhého celku minulého divizního ročníku se třetím, kdy porazili Polanku 4:1, ovšem zápas na Hlubině bude jiný. „Mohli jsme se sami přesvědčit, že zatím máme ve hře rezervy. Na Unii musíme odehrát lepší zápas, domácí do toho půjdou po hlavě,“ tušil kouč bohumínského mužstva. K dispozici už má brankáře Jakuba Kodeše, který si odpykal trest, otazník visí nad startem Martina Sporysze, jenž už chyběl minule.

Hlubina sice v MOL Cupu vypadla po vyrovnaném souboji s teď už třetiligovými Vítkovicemi, vstup do divize ale v souboji nováčků zvládla na výbornou. Svěřenci trenéra Zdeňka Skotnici potvrdili famózní formu z přípravy, kde dokonce zdolali Polanku či Karvinou B. „Určitě je to tým, se kterým se musí v naší divizní skupině počítat. Nic nepodceníme,“ slíbil Martin Špička. Jeho tým by rád natáhl svou sérii – Bospor v součtu divize a poháru vyhrál už 12 zápasů v řadě! Teď to ale bude šichta…

Comments are closed.