Na finále bez kouče i opor, ale s vervou

Hned několik hráčů Bosporu včetně trenéra Marka Poštulky nebude u toho, když zbytek týmu nastoupí ve finále krajského TESKAHOR poháru v úterý 20. června od 17 hodin na útulném stadionku v nedalekých Ludgeřovicích proti domácímu třetímu celku 1.A třídy. Přesto se ale chce bohumínský celek porvat o třetí trofej sezóny.

„Mrzí mě, že u toho nebudu, ale plánoval jsem dovolenou s předstihem, už s tím nešlo nic dělat,“ uvedl trenér Marek Poštulka, který vyrazil do Norska rybařit. Chtěl si s prutem na moři odpočinout od celosezónního stresu, na dálku ale bude místo toho fandit svým ovečkám ve finále krajského poháru. „Snad to kluci zvládnou, chtějí vyhrát všechno,“ dodal.

Chybět bude i několik dalších hráčů. Na vině je nenadálá změna termínu. Finále se mělo hrát 7. června, jenže nejprve vše zpozdily pozdě odehraná okresní finále, pak ještě i nabitý termínový kalendář jednoho z krajských semifinalistů – mužstva Bruntálu.

Ludgeřovice měly cestu do finále výrazně složitější, vyřadily hned tři celky z krajského přeboru! Nováček 1.A třídy porazil Svinov 5:1 (Kolenko 2, Nagy, Fojtík, Ratajský), Starou Bělou 1:0 (Klos), Polanku 5:2 (Pěntka 2, Kotlař, Fojtík, vlastní) a v okresním finále dokonce Heřmanice 4:2 (Klos a Pěntka po 2). Pak ve čtvrtfinále krajského poháru Ludgeřovičtí postoupili po výhře 1:0 ve Štěpánkovicích (Pekara) a v semifinále vyřadili Bruntál 3:3, 2:0 na penalty (Fojtík, Pěntka, Balgar).

Bospor po výhře 2:0 ve Věřňovicích (Vaclík, Kurušta) zdolal v okresním finále Inter Petrovice 3:0 (Hanus 2, Sittek), byl přímo nasazen do semifinále krajského poháru, kde deklasoval Jistebník na jeho půdě 9:1 (Hanus 3, Sittek 2, Kubinski, Jatagandzidis, Palej, Vaclík).

Bohumínští po triumfu v Poháru OFS Karviná a krajském přeboru mohou dosáhnout na třetí trofej v sezóně, přesto souhlasili, že odehrají v rámci důstojnější divácké kulisy duel v Ludgeřovicích. Vítěz krajského poháru si vybojuje právo startu v MOL Cupu.

Comments are closed.