V Jistebníku pohárový střet se zkušeností

Nesmírně zkušeným týmem disponuje TJ Jistebník, semifinálový soupeř Bosporu v Moravskoslezském krajském TESKAHOR poháru. Duel, který se hraje ve středu 24. května od 17 hodin na hřišti suveréna 1.B třídy skupiny D, má však jasného favorita v aktuálně vedoucím celku krajského přeboru. Finále je v plánu 20. června na neutrální půdě.

Jistebník míří do 1.A třídy s  přehledem. O víkendu porazil Vlčovice-Mniší 3:1, když na hřišti nechyběla žádná z velezkušených domácích opor. Branku hájil dlouholetý futsalový reprezentant Petr Krayzel, v obraně tvrdil muziku někdejší hráč Karviné Milan Prčík, hru tvořil další zkušený středopolař a hrající kouč David Štverka, který před pár lety oblékal rovněž bohumínský dres. Jistebničtí mají v tabulce už jedenáctibodový náskok a postupové šance druhého Jeseníku nad Odrou jsou jen v oblasti teorie.

Bospor měl ve čtvrtfinále volný los, Jistebník přešel přes Staříč, když duel skončil 1:1, ovšem na penalty vyhrál semifinálový bohumínský sok 4:1. „I když to je pro nás náročné, během sedmi dnů budeme hrát tři zápasy, tak chceme postoupit. Nepodceníme to,“ uvedl trenér Bosporu Marek Poštulka. Drobné zdravotní potíže sužovaly Romana Košťála, Petra Šišiku a Lukáše Kalouse.

Duel má výkop v 17 hodin, rozhodovat jej bude Erik Tvardek. Ve druhém semifinále se utkají Ludgeřovice z 1.A třídy s účastníkem krajského přeboru Bruntálem, duel je na programu až 7. června. Finále je v plánu 20. června od 17 hodin na neutrální půdě, vítěz si vybojuje právo startu v předkole příštího ročníku MOL Cupu.

Comments are closed.