Ve Fotbalovém Areálu Pavla Srníčka bylo na zápas Baníku s Karvinou 1350 fanoušků!

Fotbalisté Karviné a Baníku Ostrava využili reprezentační přestávky k sehrání přátelského utkání. K sehrání zápasu si vybrali Bohumín, rodiště nedávno zesnulého bývalého brankáře Baníku Ostrava Pavla Srnička. Jeho památku dnes uctili položením kytic u pomníčku, který skvělého brankáře i jeho nečekané úmrtí v 47 letech v prosinci loňského roku připomíná.

„Chtěli jsme tím na Pavla vzpomenout, vyjádřit mu úctu a poděkovat mu za to, co pro Baník i celý český fotbal udělal,“ řekl sportovní manažer Baníku Ostrava Dušan Vrťo. „Nedávno jsme tady na počest Pavla odehráli exhibiční utkání, a když jsme hledali místo, kde odehrát přátelské utkání s Karvinou, padla volba z pochopitelných důvodů opět na Bohumín. Máme tady i velkou základnu fanoušků, kterým jsme chtěli stejně jako Pavlovi poděkovat,“ přiblížil Vrťo.

Kytice u vchodu na stadión, který od července nese jméno Pavla Srnička spolu s ním položili sportovní manažer MFK Karviná Lubomír Vlk a kapitáni obou mužstev Pavel Košťál za Karvinou a Tomáš Zápotočný za Baník.

„Pavla jsme měli všichni rádi, a pokud se naskytne příležitost na něj zavzpomínat třeba takovým způsobem jako je fotbalový zápas, tak to všichni přivítáme,“ řekl Vlk. „Pavel byl mezi všemi oblíbený, byl to výborný fotbalista, a když padla myšlenka odehrát utkání s Baníkem v Bohumíně, tak jsme to všichni okamžitě podpořili,“ dodal.

57c9a0244c1632923ce60200-224441

/zdroj sport.cz/

Comments are closed.