8.1.2016 – Pocta Pavlu Srničkovi: areál nesoucí jeho jméno, benefiční zápas i vlastní memoriál

 

Zdroj: Karvinský deník
Ročník a číslo: 6
Strana: 17
Autor: David Hekele

Bohumín – Od pohřbu Pavla Srnička uběhly teprve tři dny, v jeho rodném Bohumíně však už nyní přemýšlejí, jak uctít jeho památku. A nutno říct, že plány jsou velkolepé.

Po slavném brankáři zřejmě bude v létě pojmenován areál, který momentálně nosí označení „Za parkem“. Stát by se tak mělo při letním benefičním utkání, soupeři jsou ale zatím nejasní. Jedním by však měl být Kubina Team. Informaci Deníku potvrdil předseda FK Bohumín Lukáš Fluxa s tím, že akce má podporu vedení města. „Shodou okolností jsme se o tom už bavili i s Igorem Bruzlem (místostarosta Bohumína – pozn. aut.). Já nakousl myšlenku na přejmenování hřiště na Fotbalový areál Pavla Srnička, což Igor řešil se starostou Petrem Víchou. Při tom by měla být odhalena i pamětní deska,“ uvedl Fluxa, kterého se Srničkem a jeho rodinou pojí velké přátelství.

Je tak jen otázkou, kdo bude druhý tým.“Mohlo by to být třeba mužstvo tvořené nějakou fotbalovou personou se vztahem k našemu kraji,“ měl by Fluxa představu. Jasno bude v příštích týdnech. „Igor Bruzl se za to zasadil, tudíž jsem skálopevně přesvědčený, že to bude. I Pavel Kubina je tomu nakloněn,“ dodal, přičemž možností je i přílet hvězd ze zahraničí. „Oslovil jsem i Stevea Harpera, který řekl, že jestli bude mít volno, dorazí. A kdoví? Třeba nebude sám,“ naznačil, že ve hře by mohli být i někteří jiní Srničkovi dřívější spoluhráči. Dalším záměrem je každoroční memoriál, který by už byl plně v režii klubu. „Zatím nevíme, jak to naplánovat. Jestli na léto či zimu, a pro jaké věkové kategorie. To teprve budeme řešit na výboru klubu,“ vysvětlil Lukáš Fluxa. „Myslím si, že tohle vše je úměrné tomu, jak velkou osobností Pavel pro naše město – a nejen pro něj – byl. Věříme, že to vyjde,“ zakončil rozhovor předseda sedmého celku krajského přeboru.

Foto: FOTBALOVÝ AREÁL PAVLA SRNIČKA. Tento název by od léta měla nést dvě fotbalová hřiště v Bohumíně. Zřejmě se tak stane při příležitosti benefičního utkání, kdy bude odhalena také pamětní deska. „Rád bych, kdyby byla umístěna za branku. Bylo by to symbolické,“ myslí si předseda Bohumína Lukáš Fluxa.
Foto: LUKÁŠ FLUXA.

Foto: archiv

Pocta Pavlu Srničkovi: areál nesoucí jeho jméno, benefiční zápas i vlastní memoriál - Zvětąit
Velikost: 1 000 x 595 bodů – 276 kB

Pocta Pavlu Srničkovi: areál nesoucí jeho jméno, benefiční zápas i vlastní memoriál - Zvětąit
Velikost: 400 x 463 bodů – 90 kB

Pro detail článku/fotky klikněte na danou zmenšeninu fotografie.

 
 

Comments are closed.